SMEŠTAJ U HOTELU-BESPLATAN TAKSI PREVOZ: Sve više privrednika pomaže medicinskim radnicima u Kragujevcu
Foto: Kurir

Sve više privrednika pomaže medicinskim radnicima

SMEŠTAJ U HOTELU-BESPLATAN TAKSI PREVOZ: Sve više privrednika pomaže medicinskim radnicima u Kragujevcu

Srbija -

Medicinskim radnicima Kliničkog centra Kragujevac, koji brinu o pacijentima obolelim od virusa COVID 19 ustupljeni su besplatno smeštajni kapaciteti, hrana, a mogu da koriste i ostale sadržaje u hotelu „Ema“ koji se nalazi neposredno preko puta KC „Kragujevac“.

Ovu odluku menadžment hotela doneo je posle činjenice da zdravstveni radnici koji brinu o obolelima od korone od utorka moraju biti u izolaciji iz preventivnih razloga. Smeštaj je obezbeđen za 40 radnika KCK. Ukoliko se broj medicinskih radnika, koji moraju u izolaciju u narednim danima poveća, za njih u hotelu „Ema“ ima još raspoloživih kapaciteta.

foto: Kurir

S druge strane, ovdašnja kompanija „Pink taksi“ obezbedila je besplatnu vožnju za zaposlene u Kliničkom centru “Kragujevac”. Ovoj ustanovi uručeni su vaučeri kojima zaposleni mogu da dolaze i odlaze sa posla.

- Oni su heroji ovog vremena i podnose veliki teret borbe protiv korona virusa i izlažu se povećanom riziku od zaraze - kažu u ovoj kompaniji koja je prva primenila oštre mere dezinfekcije vozila i preduzela sve neophodne higijenske mere za svoje putnike.

Kliničkom centru “Kragujevac” poklonjeni su vaučeri koji omogućavaju da zaposleni u ovoj ustanovi besplatno koriste vozila „Pink taksija“ za prevoz prilikom odlaska i povratka sa posla, najčešće u vreme zabrane kretanja od 17 do 5 časova narednog dana, kada je to i najneophodnije. Za te potrebe kompanija, „Pink taksi“ je obezbedila vozila i taksiste koji voze sa specijalnim dozvolama.

U KC “Kragujevac” zaposleno je oko 2.300 radnika, a ova zdravstvena ustanova “pokriva” područje centralne Srbije koje ima dva miliona ljudi. Trenutno se ovde leči 17-oro obolelih od korona virusa iz Kraguejvca i okolnih gradova.

Ima i onih koji love u mutnom

Pojedine farmaceutske kuće zloupotrebljavaju postojeću situaciju. Naime, kako bi ubrzale naplatu ranijih dugovanja a za vreme vanrednog stanja one isporučuju manje količine anestetika potrebne za intezivnu negu bolesnika obolelih od korona virusa i drugih oboljenja. Tako se dešava da na dnevnom nivou umesto nekoliko hiljada jedinica određenog leka- isporuče tek dvadesetak posto, što u vanrednom stanju dodatno otežava rad medicinskih radnika

D.A. foto kutir-privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track