POLICAJCI U NIŠU NISU MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA: Čak je i ON uspeo da prekrši zabranu tokom policijskog časa!
Foto: RTRS

vlast razmišlja da uvede potpunu zabranu kretanja

POLICAJCI U NIŠU NISU MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA: Čak je i ON uspeo da prekrši zabranu tokom policijskog časa!

Srbija -

Jedan Nišlija završio je u zatvoru na 55 dana, a novčano su kažnjena i po 4 Vranjanca i Leskovčanina.

Šestoro Nišlija prekršilo je zabranu kretanja u poslednja 24 sata, a najstariji među njima je 92-godišnji gospodin koji je bio na ulici kad niko ne sme, navode iz Prekršajnog suda u Nišu.

Dok vlast razmišlja da uvede potpunu zabranu kretanja za sve građane 24 sata dnevno, ima onih koji se još nisu navikli ni na aktuelnu zabranu.

Predsednik prekršajnog suda u Nišu navodi da je šest Nišlija uhvaćeno u prekršaju za poslednjih 24 sata, a da su svima izrečene kazne od 50.000 do 55.000 dinara.

Jedna od tih kazni zamenjena je kaznom zatvora u trajanju od 55 dana jer lice nije imalo prijavljeno prebivalište, a već je upućeno na izdržavanje kazne - naveo je Marković.

Građani stariji od 65 godina ne smeju da napuštaju svoje domove ni po danu, ali dvojica su zaustavljena u vreme policijskog časa koji važi za sve od 17 do 5 ujutru.

Jedan čak ima 92 godine, a drugi 74. Prekršili meru, izašli iz kuće, zatečen na ulici u vreme policijskog časa - navode iz Prekršajnog suda.

Od uvođenja policijskog časa pre 15 dana do sada je 79 građana kažnjeno na teritoriji koju pokriva Prekršajni sud u Nišu. Uglavnom su to bile Nišlije, a novčane kazne izrečene su 25.000-105.000 dinara. Bilo je i kazni za nasilje u porodici i vožnju u alkoholisanom stanju.

(Kurir.rs/Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track