DOBRA SNABDEVENOST U RASINSKOM OKRUGU: Počela podela paketa penzionerima i socijalno ugroženim licima
Foto: Ž.M.

vanredno stanje zbog korone

DOBRA SNABDEVENOST U RASINSKOM OKRUGU: Počela podela paketa penzionerima i socijalno ugroženim licima

Srbija -

U svim opštinama Rasinskog okruga, štabovi za vanredne situacije svakodnevno zasedaju, prate razvoj situacije i donose adekvatne mere, a započeta je i podela paketa penzionerima i socijalno ugroženim licima.

- U Rasinskom okrugu radi prehrambrena industrija, kao i sve manje pekare, mlekare, klanična industrija i tržište je snabdeveno dovoljnom količinom mesa i mesnih proizvoda. Za sada, većina firmi u Okrugu usklađuje svoje radno vreme sa uredbama Vlade Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije. Privrednici Rasinskog okruga pozdravljaju mere Vlade donete u cilju konsolidacije privrede čiju krizu može da izazove pandemija virusa korona. Uspostavljena je kompletna logistika u vanrednom stanju. Trgovine su dobro svabdevene svim osnovnim životnim namirnicima kao i sredstvima za higijenu. Veleprodaje u magacinskim prostorima imaju dovoljnu količinu robe na raspolagaju - izjavio je Predrag Vukićević, direktor PKS Regionalne privredne komore Kruševac

Treba istaći izuzetnu aktivnost volontera, koje su organizovale lokalne samouprave i oni su uključeni u brojnim aktivnostima, a posebno u pomoći ostarelim licima, bolesnicima, samohranim majkama, socijalno ugroženim osobama i korisnicima narodne kuhinje. U ove akcije angažovan je i Crveni krst, koji je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi, kada je prikupljeno 28 jedinica ove tečnosti koja život znači..

U akcije humanosti i solidarnosti uključili su se Dom zdravlja “Sloga”, Savetovalište za pomoć obolelima od malignih bolesti “Narcis”, taksi udruženja i drugi brojni subjekti i pojedinci, pa čak i Manastir Svetog Nikole u Komoranu, koji šije zaštitne maske.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track