ODLIČNE VESTI U ČAČKU: Od 41 uzorka samo 1 pozitivan na virus korona
Foto: RINA

jedno od žarišta korone u srbiji

ODLIČNE VESTI U ČAČKU: Od 41 uzorka samo 1 pozitivan na virus korona

Srbija -

Od 41 uzoraka koliko je juče iz Čačka upućeno u referentnu laboratoriju u Kraljevo na testiranje, jedan uzorak je pozitivan na virus korona, izjavio je šef Radnog tima za suzbijanje korone u tom gradu ocenjujući da je to odličan rezultat, ali da ga treba prihvatiti relativno.

Luković je naveo da je ta osoba koja je pozitivna na virus korona došla iz inostranstva, a da su ostali testirani bili potencijalno zaraženi, s obzirom da su bili u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na novi virus.

- Od tih uzoraka i nismo očekivali veliki broj pozitivnih. Danas će biti obrađeni uzroci za još 33 osobe i sutra ćemo imati te rezultate - kazao je Luković.

Prema njegovim rečima, u Opštoj bolnici je juče bilo sedam pregleda, tri pacijenta su zadržana, tako da je sada na lečenju 12 pacijenata.

Luković navodi da je do sada 11 pacijenata prebačeno u Beograd po preporuci Ministarstva zdravlja.

- Ne radi se o teškim bolesnicima, pozitivni su na virus korona i Ministarstvo je dalo preporuku da budu prebačeni - navodi Luković.

Dodaje da su tri osobe prebačene na grudno odeljenje, da su negativni na virus korona i da se leče od upale pluća.

U Domu zdravlja juče je pregledano šest osoba, naveo je Luković i dodao da su dva pacijenta bila febrilna, dok su ostali bili potencijalni zbog kontakata.

Kako kaže, jedna osoba je poslata ka bolnici, a u svim ambulantama na celom području Čačka, bilo je još šest febrilnih i nijedan nije prebačen u bolnicu.

Broj osoba koje su u izolaciji, smanjen je u Čačku, ali povećava se broj osoba za izolaciju u opštini Gornji Milanovac, naveo je Luković.

- Epidemiološka situacija u Čačku je trenutno daleko ispod očekivanog crnog scenarija - zaključio je Luković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track