DVA NOVA POZITIVNA U KRALJEVU: Dosad 7 obolelih, građani disciplinovani
Foto: J.S.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva

DVA NOVA POZITIVNA U KRALJEVU: Dosad 7 obolelih, građani disciplinovani

Srbija -

KRALJEVO - Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan. Uz dva novoregistrovana zaražena lica, na teritoriji grada Kraljeva je do sada evidentirano sedmoro obolelih.

Od uzoraka uzetih 5. aprila, osim dva pozitivna, sedam je negativnih uzoraka. Danas se očekuju rezultati za još 16 uzoraka, saopštio je u utorak Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se ističe u saopštenju, zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema, protiv dve osobe je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

- U cilju suzbijanja epidemije i sprovođenja epidemioloških mera, kao i smanjenja rizika od širenja epidemije, Štab je naložio zatvaranje javnih šetališta, pored reke Ibar, od poteza Čibukovac do Atletskog stadiona, kao i potez u naselju Ribnica od starog mosta preko reke Ibar do ušća reke Ribnice u reku Ibar (šetalište na nasipu desne obale reke Ibar u naselju Ribnica), navodi se u saopštenju.

foto: J.S.

Štab je obavestio javnost da su u utorak ekipe Civilne zaštite, u saradnji sa posebnom jedinicom Vojske Srbije - ABHO, koja na raspolaganju ima dva vozila za ovu namenu, kao i sa ekipama iz „Čistoće“, izvršili dezinfekciju Romskog naselja i naselja Ribnica.

Nakon izvršene dezinfekcije, planirano je da ABHO ekipe Vojske Srbije izvrše i dezinfekciju najfrekventnijih saobraćajnica u gradu (ulice: Vojvode Putnika, Dositejeva, Zelena Gora, Karađorđeva, mostovi preko Ibra).

- Ekipe civilne zaštite nastavljaju treći krug dezinfekcije stambenih zajednica. Podsećamo građane grada Kraljeva da je spaljivanje biljnih ostataka strogo zabranjeno i apelujemo da se prestane sa navedenim, jer će u protivnom protiv izvršilaca biti preduzete predviđene zakonske mere, zaključuje se u ovom saopštenju.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja