U BLACU NEMA KORONE: Komunalci započeli pranja i dezinfekcije ulica u saradnji sa vlasnicima traktora iz tog kraja!
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

zajedno u borbu protiv opasnog virusa

U BLACU NEMA KORONE: Komunalci započeli pranja i dezinfekcije ulica u saradnji sa vlasnicima traktora iz tog kraja!

Srbija -

BLACE - Na osnovu rezultata i kontrole Instituta za javno zdravlje Niš, u Blacu nema zaraženih korona virusom, saopštio je predsednik Opštine Blace Milan Ćurćić.

On je naglasio da je jedna radnica Doma za smeštaj lica ometenih u razvoju u selu Trbunje nadomak Baca pozitivna na novi virus, ali da se radi o Kruševljanki koja ne dolazi na posao već duže vreme i nalazi se u kućnoj izolaciji u svom gradu.

"Ona ima blaže simptome a sve osobe koje su bile sa njom u bliskom kontaktu nalaze se u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su lekara, izjavio je Ćurčić.

Javno komunalno preduzeće (JKP) u Blacu započelo je nesvakidašnju akciju pranja i dezinfekcije gradskih ulica zbog pandemije korona virusa u saradnji sa vlasnicima traktora iz tog kraja, saopštili su iz tog preduzeća.

Kako je rečeno, desetak poljoprivrednih proizvođača iz te opštine svojim traktorima i atomizerima prali su i dezinfikovali blačke ulice natrijum hipohloritom koji je obezbedilo JKP Blace.

"Ova organizovana akcija traktorista je za svaku pohvalu i naišla je na odobravanje građana", kazao je Ćurčić.

On je naglasio da se Blačani odgovorno ponašaju i, striktno poštujući uredbu o zaštiti od korona virusa, danima ne izlaze iz kuća.

Kurir.rs/Beta

Foto ilustracija Tanjug/Tara Radovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track