OSTALA OD ITALIJANA: Prijepoljac na Jabuci našao bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata FOTO
Foto: RINA

7 decenija ležala na seoskom pašnjaku

OSTALA OD ITALIJANA: Prijepoljac na Jabuci našao bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata FOTO

Srbija -

Prijepoljska policija uklonila je juče iz sela Jabuka, desetak kilometara od Prijepolja bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata koju je na oko 300 metara od prvih kuća sela našao meštanin Aleksandar Babić.

Projektil dug oko 35 centimatara, kalibra najverovatnije oko 120 mm, za koji će stručnjaci utvrditi da li je avionska bomba ili minobacačka granata, nađen je blizu starog puta preko Jabuke za Prijepolje na mestu zvanom Zečje brdo.

foto: RINA

- Šetao sam u blizini, kada sam ispod jedne kleke ugledao bombu. Kleka je ranije bila zelena, bomba je ležala unutra pa je nije bilo moguće primetiti, tek sada, kad se kleka osušila projektil se pojavio - ispričao nam je danas Babić.

foto: RINA

On dodaje da je od starih na Jabuci čuo da je tokom Drugog svetskog rata u tom selu boravila jedna italijanska jedinica, da je iz minobacača gađan taj deo Zečjeg brda i da je moguće da je granata ostala iz tog perioda.

Ovaj Prijepoljac je, inače, prošle godine sa komšijom Čedomirom Đačićem iz Pljevalja izveo pravi podvig, prepešačio je put dug 800 kilometara od Beograda do Hilandara, a ovih dana je, kaže, sa porodicom na Jabuci zbog situacije oko korona virusa.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track