LOZNIČANI, BUDIMO SOLIDARNI I ODGOVORNI: Apel Gradskog štaba građanima, u narednim danima poštovati sve mere
Foto: Kurir/T.Ilić

izbegavajte okupljanja

LOZNIČANI, BUDIMO SOLIDARNI I ODGOVORNI: Apel Gradskog štaba građanima, u narednim danima poštovati sve mere

Srbija -

LOZNICA – Gradski štab za vanredne situacije obratio se danas (9.4) Lozničanima i apelovao na njih da se u narednim danima strogo pridržavaju mera koje je država propisala.

Štab u svom saopštenju upozorava da se nalazimo u periodu kada je epidemija kovid - 19 ’’na svom vrhuncu’’ koji će, prema izjavama stručnjaka, trajati narednih desetak dana. Realna je opasnost od pojave povećanog broja oboljevanja, a građane Loznice ne treba da zavara mali broj slučajeva, pošto se situacija uvek može u vrlo kratkom vremenu promeniti, saopštavaju iz Štaba.

foto: Kurir/T.Ilić

Apelujemo na sve građane da svoje kretanje i boravak na otvorenom prostoru svedu na najmanju moguću meru, izbegavaju okupljanja na javnom mestu i u svojim domovima, poštuju propisano rastojanje kada stoje u redu u prodavnici i drugim javnim objektima. Iz Štaba apeluju na građane da se pridržavaju mera lične zaštite, nose masku i rukavice uvek kad postoji i najmanja šansa da mogu doći u kontakt i održavaju ličnu higijenu. Poštovani građani, do sada ste pokazali visok stepen odgovornosti, potrebno je da i dalje ostanete solidarni i odgovorni i da zajednički izdržimo period pred nama kako bi posledice epidemije bile što je moguće manje, poručuju iz Gradskog štaba.

Podsetimo, do sada je u Loznici konoravirus otkriven kod dve žene iz Banje Koviljače, a loznički kraj odolevao je sve do trećeg aprila kada se upisao na listu gradova u kojima ima zaraženih.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track