POBEDILI VATRENU STIHIJU: Vatrogasci ugasili požar kod Loznice i ostali da dežuraju (FOTO)
Foto: T. Ilić

NEPRISTUPAČAN TEREN

POBEDILI VATRENU STIHIJU: Vatrogasci ugasili požar kod Loznice i ostali da dežuraju (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Loznički vatrogasci uspeli su danas da ugase šumski požar koji je prekjuče posle podne izbio u šumarku iznad poslednjih kuća Gornje Koviljače.

Prema potvrđenim informacijama sa lica mesta požar je potpuno ''likvidiran'', ali će radnici JP ''Srbija šume'' ostati da dežuraju do 21 sat večeras.

Gašenje požara otežavao je veoma nepristupačan i kamenit teren što je onemogućavalo prilaz vatrogasnih vozila. Zbog toga su korišćene naprtnjače sa vodom, a pored 19 lozničkih vatrogasaca u gašenju je učestvovalo i 30 radnika ''Srbija šume''. Vatra je planula i počela da ''ide'' uz planinu preteći da dođe do četinarske šume i njena odbrana bila je prioritet tokom jučerašnjeg dana i noći.

foto: T. Ilić

- Uspeli su da ugase šumu, ali su ostali i danas da dežuraju. Može se desiti da vatra tinja u nekom starom panju i da je vetar ponovo pokrene. Bilo je izuzetno teško ugasiti požar jer je izbio na veoma nezgodnom delu planine. Bitno je da kuće nisu bile ugrožene, ali je potrebno da ljudi budu oprezni i ne pale rastinje i smeće jer evo šta može da se dogodi i napravi velika šteta – kaže meštanin koji je učestvovao u gašenju.

foto: T. Ilić

Prema prvim procenama u požaru je oštećeno desetak hektara privatnih šuma i pet hektara kojima upravljaju ''Srbija šume''. Uzrok požara nije zvanično saopšten, ali se pretpostavlja da je u pitanju nečija nepažnja.

T.Ilić

-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track