JOŠ DVOJE NOVOOBOLELIH: U Kraljevu ukupno 16 slučajeva korone
Foto: J.S.

ČETIRI PREKRŠAJNE PRIJAVE

JOŠ DVOJE NOVOOBOLELIH: U Kraljevu ukupno 16 slučajeva korone

Srbija -

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva izmenjena je u prethodna 24 časa, tako da su u ovom gradu registrovana dva nova slučaja zaraze virusom Covid-19, pa je do sada u gradu na Ibru ukupno obolelo 16 osoba.

"Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut šalje šest uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana. Protiv četiri osobe podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije", saopštio je u nedelju Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti Covid-19, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova. S obzirom na trajanje zabrane kretanja, nije zabeleženo kršenje propisa.

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva obavestio je javnost i da je, u skladu sa epidemiološkim merama i uz stručni nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, kao i podršku Nacionalnog klastera bespilotnih letelica, izvršen tretman - dezinfekcija javnih površina u prigradskim i gradskim zonama, sa posebnom pažnjom na površine koje su u stalnoj upotrebi (trgovi, trotoari itd.).

"Uz podršku bespilotnih letelica izvršena je dezinfekcija prostora kraljevačke pijace. Ekipe civilne zaštite, pored pružanja logističke podrške Nacionalnom klasteru bespilotnih letelica, izvršile su i dezinfekciju ulica u Kovanluku. Javno komunalno preduzeće 'Čistoća' Kraljevo tokom dana nastaviće dezinfekciju naselja Kovači, Ribnica, Mošin Gaj, Bunjačko Brdo, Zmajevac i Sijaće Polje", navodi se u ovom saopštenju.

Kurir.rs/ J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track