ODLOŽENO PRVIH 6 SUĐENJA PREKO SKAJPA U OSNOVNOM NOVOSADSKOM SUDU: Branioci tražili odlaganje da bi spremili odbranu
Foto: Profimedia

suđenja u vanrednom stanju

ODLOŽENO PRVIH 6 SUĐENJA PREKO SKAJPA U OSNOVNOM NOVOSADSKOM SUDU: Branioci tražili odlaganje da bi spremili odbranu

Srbija -

Glavni pretresi u novosadskom Osnovnom sudu, u krivičnim postupcima prvih šest suđenja licima koja se nalaze u pritvoru koje je bilo zakazano za danas su odložena.

"Zbog krivičnih dela nepoštovanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, u kojima je bilo obezbeđeno učešće okrivljenih putem Skajpa, odložena su na predlog branilaca, radi pripreme odbrane, odlučivanja o predlozima odbrane za ukidanje pritvora i zamena za meru zabrane napuštanja stanja, kao i radi eventualnog zaključenja sporazuma o priznavanju krivice sa tužiocima u pojedinim slučajevima", kaže portparol Osnovnog suda, Gligor Nenić.

Kako je dalje dodao, Osnovni sud u Novom Sadu je u dve sudnice obezbedio svu neophodnu opremu, kako bi se ova suđenja nesmetano odvijala, pa je na svakom glavnom pretresu u cilju zaštite prava na pravično suđenje i svih prava odbrana okrivljenima bio obezbeđen poverljiv razgovor sa braniocima putem Skajpa, bez prisustva ostalih. Za sve učesnike na suđenjima bila je obezbeđena sva zaštitna mera.

(Kurir.rs/S. S./Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track