KORONA NA KOSMETU: Novih 15 slučajeva korone, ukupno 377
Foto: Aleksandar Jovanović

NOVA STATISTIKA

KORONA NA KOSMETU: Novih 15 slučajeva korone, ukupno 377

Srbija -

KOSOVSKA MITROVICA - Na teritoriji KiM registrovano je 15 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj obolelih porastao na 377, saopšteno je u ponedeljak uveče iz prištinskog instituta za javno zdravlje.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakata, a devet je iz opštine Suva Reka, tri iz Gnjilana, a po jedan slučaj je registrovan u opštinama Uroševac, Mališevo i Leposavić-Lešak.

Na Klinici za infektivne bolesti umrla je jedna žena (38) iz Istoka od posledica korona virusa, čime je ukupan broj preminulih dostigao osam.

Od srede kretanje ograničeno na 90 minuta dnevno

Građani na Kosovu i Metohiji stariji od 16 godina od srede će imati pravo da se kreću samo 90 minuta dnevno, najavio je vršilac dužnosti ministra zdravlja privremenih prištinskih institucija Arben Vitija. Građani stariji od 16 godina, od srede u 6 sati, imaće pravo da se kreću samo 90 minuta dnevno, a vreme izlaska utvrđuje se na osnovu pretposlednjeg broja lične karte, rekao je Vitija. Za strance će se primeniti ista mera i njihovo kretanje biće određeno na osnovu pretposlednjeg broja pasoša. Tokom vožnje automobila, vozaču nije dozvoljeno da prevozi više od jednog putnika. Vitija je zamolilo građane starije od 65 godina da ne napuštaju svoje domove.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track