PRIVREDNIK IZ PANČEVA DONIRAO 450.000 DINARA: Zoran Peševski uz sugrađane kada je najteže!
Foto: Grad Pančevo

za primer

PRIVREDNIK IZ PANČEVA DONIRAO 450.000 DINARA: Zoran Peševski uz sugrađane kada je najteže!

Srbija -

Vesti da poznati sportisti, slavne ličnosti i uspešne (multi)nacionalne kompanije uplaćuju donacije za borbu protiv koronavirusa većina ljudi doživi kao nešto što se podrazumeva. Međutim, kada novac za pomoć svom gradu uplate jedan lokalni štampani nedeljnik, auto-cenar i privatna zdravstvena ustanova, onda je to gest koji zavređuje svaku pažnju.

Upravo to se desilo u Pančevu. Na poziv gradonačelnika da privrednici donacijama pomognu kupovinu paketa za starije od 65 godina, prvi su se odazvali Auto-centar „Zoki“, nedeljni list „Pančevac“ i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Pančevac“. Sve tri firme donirale su ukupno 450.000 dinara.

Ovim preduzećima je, pored humanosti, zajednička još jedna stvar – imaju istog vlasnika. Reč je o uspešnom privredniku Zoranu Peševskom, kome ovo nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da na ovaj način pomaže svom gradu. Peševski nije želeo se oglašava na ovu temu, izjavivši samo da na humanost ne treba trošiti reči, već da je treba iskazati na delu.

Osim novčane pomoći, najstariji nedeljnik na Balkanu – „Pančevac“, koji je 13. aprila, obeležio 151. rođendan, na penzionere u svom gradu nije zaboravio ni u jednom trenutku tokom vanrednog stanja. Naime, primerke svog omiljenog lista najstariji građani Pančeva i ostalih sela u južnom Banatu dobijaju već četiri nedelje na kućnu adresu i to besplatno, a donose im ih volonteri.

U „Pančevcu“ kažu da je na taj način podeljeno već skoro 8.000 primeraka novina i dodaju da će se ova akcija nastaviti sve do kraja vanrednog stanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track