JOŠ DVE OSOBE U KRALJEVU POZITIVNE NA KOVID-19: Ukupno potvrđeno 25 slučajeva zaraze
Foto: Kurir/ J.S.

JOŠ DVE OSOBE U KRALJEVU POZITIVNE NA KOVID-19: Ukupno potvrđeno 25 slučajeva zaraze

Srbija -

Epidemiološka situacija u Kraljevu izmenjena je u odnosu na prethodni dan, pa je od 50 uzoraka poslatih na analizu u kraljevački Veterinarski specijalistički instutut registrovano još dva slučaja zaraze virusom Kovid-19, čime se broj obolelih na teritoriji grada popeo na 25.

- Danas se na testiranje u Veterinarski specijalistički institut šalje 55 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana. Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema. Protiv četiri osobe podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije, saopštio je u nedelju Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, na sednici Operativnog štaba razmatrane su dodatne epidemiološke mere i procedure, koje se primenjuju u Gerontološkom centru u Mataruškoj banji kod Kraljeva, u cilju smanjenja rizika od nastanka i širenja zarazne bolesti Kovid-19, kao i aktivne podrške Gradskog štaba ovoj ustanovi.

- Ekipe civilne zaštite nastavile su sa aktivnostima, dezinfekcijom svih kraljevačkih vrtića. Takođe, izvršena je dodatna dezinfekcija nekoliko stambenih zgrada i jednog broja javnih površina, po posebnom zahtevu Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Od ponedeljka 20. aprila započeće peti krug dezinfekcije stambenih zgrada, čime će biti nastavljeno sa sprovođenjem epidemioloških mera, kaže se u saopštenju.

Paralelno sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa Savetima mesnih zajednica, vršiće se i dezinfekcija na seoskim područjima.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica, da zaduže određenu osobu ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezobarijera, odnosno natapanje istih dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih mera.

Kurir.rs/ J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track