JOŠ JEDAN KRALJEVČANIN ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Danas se na testiranje šalje 61 uzorak, rezultati u toku dana
Foto: J.S.

kraljevo sprovodi sve propisane mere

JOŠ JEDAN KRALJEVČANIN ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Danas se na testiranje šalje 61 uzorak, rezultati u toku dana

Srbija -

Od 55 uzoraka koji su u nedelju poslati na analizu u kraljevački Veterinarski specijalistički institut, jedan je pozitivan na virus Kovid-19, pa je na teritoriji Kraljeva potvrđeno ukupno 26 slučajeva zaraze koronavirusom.

Danas se na testiranje šalje 61 uzorak iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

U međuvremenu, protiv osam osoba podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije, saopštio je u ponedeljak Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u ovom saopštenju, Crveni krst Kraljevo će, po prestanku zabrane kretanja, nastaviti sa aktivnostima na pružanju podrške pri kupovini namernica i lekova starijima od 65 godina, kao i distribucije paketa pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, a do sada ih je podeljeno ukupno 450.

foto: Kurir/ J.S.

Centar za socijalni rad je započeo podelu paketa za korisnike tuđe nege i pomoći, a nastavlja i sa redovnim aktivnostima prema korisnicima. Tokom praznika rađene su samo hitne intervencije.

Takođe, kontaktirani su gerontološki centri u Kragujevcu i Kruševcu, gde ima korisnika Centra za socijalni rad, i među istima nema obolelih iz Kraljeva.

- U ponedeljak, 20. aprila, započeo je peti krug dezinfekcije stambenih zgrada, čime je nastavljeno sprovođenje epidemioloških mera, uz stručan nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Paralelno sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa Savetima Mesnih zajednica, vršiće se i dezinfekcija na seoskim područjima, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije Grada Kraljeva.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track