POLICAJCI IZ RAČE OVO NE PAMTE: Zatekli ga kako mobilnim snima ekshumaciju na seoskom groblju?! VADIO SE NA OVCE
Foto: Filip Plavčić

usred policijskog časa pa kažnjen sa 50.000

POLICAJCI IZ RAČE OVO NE PAMTE: Zatekli ga kako mobilnim snima ekshumaciju na seoskom groblju?! VADIO SE NA OVCE

Srbija -

KRAGUJEVAC - M. D. (42) iz sela Bošnjane kod Rače kažnjen je sa 50.000 dinara zbog kršenja policijskog časa, a policija ga je zatekla kako iz obližnje šume mobilnim telefonom snima eshumaciju pokojnika iz Doma za stare “Male pčelice” i to na oko pola kilometra od svoje kuće.

- Iako se u javnosti pojavila priča da je Duković čuvao ovce u blizini svoje kuće u vreme policijskog časa, njegova kuća od navedenog groblja daleko je oko pola kilometra. Ne samo da nije imao nikakve ovce sa sobom, već je šokirao policajce koji je zatekao svojim bizarnim postupkom. Ne samo da je bio van kuće oko 18 sati, već je Duković bukvalno pravio klip vraćanja pokojnika iz Malih pčelica i to usred policijskog časa, pišu Večernje novosti.

U odluci Prekršajnog suda u Kragujevcu, navedeno je da su Dukovića službenici Policijske stanice u Rači zatekli 17. aprila oko 18 časova u ataru neposredno pored seoskog groblja. On je priznao da je prekršio zabranu kretanja. Na seoskom groblju je inače sahranjen stanar Doma za zbrinjavanje odraslih „Male pčelice“ u Kragujevcu koji je nedavno preminuo u toj ustanovi, a rađena je obdukcija zbog sumnje na korona virus.

MUP: Kažnjen zbog snimanja ekshumacije, a ne što je čuvao ovce

U međuvremenu se oglasio i kragujevački MUP koji je negirao navode pojedinih medija da je muškarac iz okoline Rače prekršajno kažnjen zbog toga što je čuvao ovce u vreme policijskog časa. Naprotiv, kako navodi MUP u saopštenju, njega je policija zatekla u šipražju u neposrednoj blizini groblja u selu Bošnjane, oko 400 metara od njegovog porodičnog domaćinstva, kako mobilnim telefonom snima ekshumaciju posmrtnih ostataka, koja je sprovođena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Tom prilikom je prekršio zabranu kretanja i nije čuvao ovce, ističe kragujevačka policija. On je priveden Prekršajnom sudu u Kragujevcu zbog kršenja mere o ograničenju izabrani kretanja i sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 50.000 dinara, navodi se u saopštenju MUP.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track