U TOPLIČKOM OKRUGU SVE MANJE PACIJENATA U KOVID BOLNICAMA: Epidemiološka situacija povljnija zbog preduzetih mera
Foto: Profimedia

korona u srbiji

U TOPLIČKOM OKRUGU SVE MANJE PACIJENATA U KOVID BOLNICAMA: Epidemiološka situacija povljnija zbog preduzetih mera

Srbija -

Epidemiološka situacija u Topličkom okrugu, ali i u Prokuplju, znatno je povoljnija, izjavio je načelnik tog okruga Milan Aranđelović, dodajući da je u Prokuplju kao centru tog okruga 100 obolelih, a da je 25 zdravstvenih radnika iz prokupačke bolnice, koji su testirani, negativno na virus korona.

Aranđelović, koji je i član Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, kaže da je povoljnija situacija odraz mera koje su preduzete.

- Sve manji je broj ljudi u kovid bolnicama i testiraju se samo kontakti obolelih", rekao je Aranđelović - preneto je sajtu grada Prokuplja.

Dodaje da su novozaraženi slučajevi uglavnom sa veoma slabim simptomima i da je mnogo više onih koji su ozdravili u odnosu na broj obolelih.

- Tako se sa lečenja iz Niša u Blace vratilo 15 ljudi, u Kuršumliju 11, a u Žitorađi, u kojoj je situacija od samog početka pod kontrolom, prema poslednjem preseku stanja, ima samo devet obolelih - naglasio je Aranđelović.

Kaže i da je nakon poslednjeg testiranja, broj obolelih u Domu za ometene u Trbunju, koji pripada blačkoj opštini, znatno manji.

Prema njegovim rečima, krivulja koja pokazuje broj rasta obolelih je u tom okrugu ispod 10 odsto, tačnije oko sedam odsto je pozitivnih, u odnosu na ukupan broj testiranih i u skladu je sa republičkim prosekom.

Ipak, ističe da nema opuštanja i da je oprez i dalje neophodan.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track