U VRANJAČKOJ BANJI STABILNO: 5 zaraženih koronom, 3 izlečena
Foto: Profimedia

nema novoobolelih

U VRANJAČKOJ BANJI STABILNO: 5 zaraženih koronom, 3 izlečena

Srbija -

Od proglašenja epidemije virusa korona, u Opštini Vrnjačka Banja registrovano je ukupno pet osoba pozitivnih na taj virus, od čega su tri osobe izlečene, a dve se nalaze na lečenju, izjavila je danas direktorka Doma zdravlja Vrnjačke Banje Vesna Malićanin.

Prema njenim rečima, od dva pacijenta koji su trenutno na lečenju, jedan koji je imao lakšu kliničku sliku i koji je u dobrom opštem stanju, smešten je u kovid bolnicu u Vrnjačkoj Banji - "Merkur", dok je drugi pacijent u bolnici u Kragujevcu gde mu je uključena terapija.

- I on je takođe u dobrom opštem stanju. Ja se zaista dva do tri puta u toku dana čujem sa oba pacijenta i za sada je sve pod kontrolom - kazala je Malićanin.

Dodaje da su tri sugrađanina koja su se tokom vaskršnjih praznika vratila sa Sajma u Beogradu takođe dobro, ali da moraju da ispoštuju proceduru kućne izolacije.

- Rezultati za sve pacijenate uzorkovane 22. i 23. aprila su stigli i svi su negativni na Kovid 19 - rekla je Malićanin, preneto je na portalu vrnjackenovine.net.

Na zvaničnom sajtu covid19.rs navedeno je da je znatno veći broj zaraženih u Vrnjačkoj Banji, a Malićanin kaže da je kontaktirala Zavod za javno zdravlje Kraljevo i da je dobila objašnjenje da se radi o podacima tehničke prirode, odnosno o osobama kojima u ličnoj karti stoji mesto prebivališta Vrnjačka Banja, a uzorkovani su u drugim gradovima.

- To je razlog zašto je na sajtu broj obolelih veći. Svi podaci su transparentni, pozitivnih je bilo pet na teritoriji naše Opštine, tri pacijenta su izlečena tako da trenutno u Vrnjačkoj Banji su dva pacijenta pozitivna na Kovid 19 - istakla je Malićanin.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track