ĐORĐEVIĆ NA JUGU SRBIJE: Ministar dostavio zaštitna odela ustanovama socijalne zaštite
Foto: Dragana Udovičić

u Kulinama, Aleksincu, Nišu i Trbunjama

ĐORĐEVIĆ NA JUGU SRBIJE: Ministar dostavio zaštitna odela ustanovama socijalne zaštite

Srbija -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević dostavio je trajna zaštitna odela ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika na jugu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rada, Đorđević je posetio mesta koja su do skoro bila žarišta korona virusa, odnosno ustanove u tim mestima, u Kulinama, Aleksincu, Nišu i Trbunjama.

On je, tom prilikom, naglasio da praksu obilazaka ustanova sprovodi od kada je na čelu Ministarstva jer je to, kako je naveo, najbolji način da se realno sagledaju uslovi u kojima korisnici borave, ali i prilika da razgovara sa zaposlenima i rukovodstvom i da im se, ukoliko imaju neke poteškoće u radu, pomogne u okviru nadležnosti Ministarstva.

Đorđević je dodao da će u narednim danima, pored redovnog snabdevanja zaštitnom opremom, radi veće bezbednosti, svaki zaposleni u ustanovama za smeštaj dobiti jedno trajno zaštitno odelo.

"Nalazimo se u situaciji koja nije laka i u kojoj svi zajedno moramo da reagujemo, sarađujemo i jedni drugima pružamo pomoć kako bi ostvarili najbitniji cilj, a to je zaštitita života naših građana", rekao je Đorđević.

Istovremeno je naglasio da mere koje je Vlada Srbije donela moraju svi da poštuju i primenjuju jer one su, kako je istakao, propisane za dobro naroda.

Ministar je rekao da je njegovo ministarstvo i pre proglašenja vanrednog stanja uputilo svim institucijama mere koje moraju da sprovode, zabranilo sve posete, kao i izlaske i ulaske korisnika, obezbedilo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski, kao i dostavu neophodnih namirnica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track