DEČJI HOR PEVAO U ČAST LEKARA: Novosadski slavuji snimili horsku pesmu kao podršku u borbi protiv korone (VIDEO)
Foto: Screenshot

DEČJI HOR PEVAO U ČAST LEKARA: Novosadski slavuji snimili horsku pesmu kao podršku u borbi protiv korone (VIDEO)

Srbija -

Himnu svog hora 'Ljubav stvara bolji svet', prepevali su na engleski i poslali kao poruku podrške svima u svetu

Dečji hor „ Bajićevi slavuji“, u kome su đaci novosadske Muzičke škole “Isidor Bajić” poželeli su da daju svoj doprinos i da se zahvale lekarima koji su svaki dan u teškoj borbi protiv korona virusa.

Ideja im je bila da pošalju poruku mira i podrške i poklone medicinarima nešto što će im ulepšati dan.

Himnu svog hora 'Ljubav stvara bolji svet', prepevali su na engleski i poslali kao poruku podrške svima u svetu.

Članica hora „ Bajićevi slavuji“ Sofija Nikolić je objasnila da su na ovaj način hteli da , bez obzira što je teška situacija, ljudima porpave raspoloženje i ulepšaju dan.

- Najpre smo svi snimli audio deo, a onda se svako u svom stanu snimio telefonom. Bilo je više snimaka sve dok to nije bilo ono pravo – rekla je ova simpatična devojčica.

foto: Screenshot

Dirigent hora Ana Kovačić ističe da oni već 21 godinu prenose poruku ljubavi i mira, jer je pravi cilj njihovog delovanja da ljudi osete tu ljubav prema muzici i bliskost jedni prema drugima.

- Kako bi drugačije bilo u ovo doba kada smo izolovani i svi u četiri zida, nego da pokušamo nešto da uradimo svi zajedno. Poruka je poslata i nadamo se da će stići do svih, da će stići do svakog čoveka kome je u ovom trenutku podrška potrebna - rekla je Ana Kovačić.

Sasvim je zanimljivo da je na ideju da se himna hora kao poruka podrške pošalje najpre lekarima i obolelima u Španiji došla majka jedne od učenica, inače specijalista radiolog koja radi uKliničkom centru Vojvodine, pošto je čula apel svog španskog kolege. On je pozvao ljude širom sveta da pesmom ili na neki drugi zanimljiv način pomognu španskom narodu u teškim danima borbe protiv korona virusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track