U LOZNICI DELILI MASKE I RUKAVICE NA ZELENOJ PIJACI: Volonteri štaba za vanredne situacije iznenadili građane (FOTO)
Foto: T. Ilić

zaštita od virusa

U LOZNICI DELILI MASKE I RUKAVICE NA ZELENOJ PIJACI: Volonteri štaba za vanredne situacije iznenadili građane (FOTO)

Srbija -

Lozničane koji su došli na zelenu pijacu danas da prodaju svoje proizvode, ili da obnove kućne zalihe voćem i povrćem, posle još jednog ‘’policijskog vikenda‘’, prijatno su iznenadili volonteri Gradskog štaba za vanredne situacije. Oni su nastavljajući akciju podele zaštitne opreme, maski i rukavica, to učinili i na gradskoj pijaci, kvantašu kao i u ribarnicama, mesarama i drugim objektima koji posluju na pijaci.

foto: T. Ilić

Prema rečima Milorada Matića, koordinatora kol-centra, podeljen je veliki broj maski i rukavica kako bi oni koje ovde rade, ili dolaze u kupovinu bili sigurni, odnosno zaštićeni uz poštovanje i ostalih mera na sprečavanju širenja epidemije kovid-19.

Ovim je nastavljena akcija podele zaštitne opreme koju su ranije dobili i angažovani u raznim institucijama gde je velika frekvencija građana, a ona će trajati i narednih dana. Inače, od početka rada kol-centra 17. marta do sada je primljeno više od 3.600 poziva, bilo je više od 600 odlazaka na teren, a trenutno je angažovano oko 200 volontera. Lozničani su, inače, bili veoma disciplinovani tokom poslednjeg policijskog časa pošto prema podacima iz Prekršajnog suda nije bilo nijednog kršenja zabrane kretanja niti slučaja nasilja u porodici kao što se ranije dešavalo.

foto: T. Ilić

U vreme ‘’vaskršnjeg’’ policijskog časa od 84 sata, kršile su ga osobe mlađe od 65 godina, a zbog toga su u šest predmeta, izrečene novčane kazne od po 50 hiljada dinara, u jednom kazna od 20 hiljada, kao i dve opomene. Zabeleženo je jedno kršenje javnog reda i mira kao i jedno nasilje u porodici, a na izdržavanje desetodnevne zatvorske kazne nasilnik je odmah upućen.

foto: T. Ilić

Lozničani su lep današnji dan iskoristili za plaćanje računa pa je ponovo bilo redova, uz distancu od dva metra, a na gradskim ulicama velika gužva vozila i pešaka. Utisak je i da sve manje građana nosi zaštitne maske i rukavice, pogotovo mladi koji kao da ne haju za koronavirus.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T. Ililć)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja