NAGLI SKOK ZARAŽENIH U VLASOTINCU: Sa 1 na 76 za samo tri nedelje, među obolelima i predsednik opštine EVO KAKO JE TAMO
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

opština sa 30.000 stanovnika

NAGLI SKOK ZARAŽENIH U VLASOTINCU: Sa 1 na 76 za samo tri nedelje, među obolelima i predsednik opštine EVO KAKO JE TAMO

Srbija -

VLASOTINCE - Prvi oboleli u Vlasotincu registrovan je 7. aprila, a za tri nedelje je u toj opštini sa 30.000 stanovnika broj zaraženih skočio na 76.

U poslednja 24 sata u opštini Vlasotince koronavirusom zaražene su još četiri osobe, a u poslednja tri dana ukupno 29. Od prvog slučaja 7. aprila za tri nedelje je broj zaraženih skočio na ukupno 76, a čekaju se rezultati za još 50 osoba.

1 / 5 Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zaraženo je troje zdravstvenih radnika, dete jednog radnika iz kompanije "Maša impeks" gde je zaraženo osmoro zaposlenih. Oboleo je i predsednik opštine Vlasotince i član opštinskog veća.

foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Iako su u ovoj opštini, kako kažu, preduzete sve neophodne mere, ulice i ulazi u zgrade su dezinfikovani, ipak se nije izbeglo širenje zaraze.

Najveće pojedinačno žarište u ovoj opštini je firma "Maša impeks" gde je obolelo osam radnika, od ukupno 120 zaposlenih, kaže za RTS Ivan Stanković, načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Vlasotince.

foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Navodi da je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Leskovac doneta preporuka, a sa vlasnikom firme dogovoreno da se proizvodni pogon zatvori na 14 dana i da svi radnici u tom pogonu budu u samoizolaciji.

foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Stanković dodaje da su ekipe Vodovoda upućene u tu firmu kako bi izvršile detaljnu dezinfekciju, a u naredna tri dana postupak će biti ponovljen.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince uputio je molbu republičkom Kriznom štabu da se osnuje poseban krizni štab za ovo mesto i da se primena ublaženih mera odloži za desetak dana.

foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

"Ceneći ovako lošu epidemiološku situaciju, doneli smo zaključak i obratili se Vladi za konkretku pomoć u suzbijanju širenja bolesti, krizni štab Vlade počinje sastanak i nadam se da će uskoro dati odgovor", istakao je Stanković.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja