HIT-PISMO IZ KRALJEVA: Meštani 5 sela poslali pismo zahvalnosti policiji zbog hapšenja lopova! Evo šta su napisali
Foto: Carina Srbije

pisali Policijskoj upravi Kraljevo

HIT-PISMO IZ KRALJEVA: Meštani 5 sela poslali pismo zahvalnosti policiji zbog hapšenja lopova! Evo šta su napisali

Srbija -

KRALJEVO - Meštani pet kraljevačkih sela - Obrve, Miločaja, Cvetaka, Tavnika i Lađevaca, uputili su u četvrtak Policijskoj upravi Kraljevo, predsedniku kraljevačkog suda i gradonačelniku Kraljeva dr Predragu Terziću, pismo u kojem izražavaju zahvalnost zbog hapšenja lopova kome su ova sela bila na meti u dužem vremenskom periodu.

- Lopov je godinama, besprekidno (osim kada je u zatvoru) tokom noći dolazio u domaćinstva i ulazio u pomoćne prostorije i kuće koje je obijao. Iz njih je krao sve što može poneti, a što ne može dolazio je uzeti narednim večerima. Krao je motorne testere, kosilice, motorne kose (trimere), kompresore, bicikle, laptopove, ali i velike količine mesa iz lokalne hladnjače. U zadnja dva meseca krađe su postale svakodnevne u selu Obrva.

foto: Ana Paunković

Veliki deo stanovništva ovih sela se bavi poljoprivredom. Mukotrpno zarađuju novac tako što prevrću zemlju i po 15 sati dnevno u prolećnom periodu. Kada dođe noć, nema spavanja jer lopov (ili više njih), čeka tren da krenemo na počinak. Tada unosimo alat i benzinske mašine u svoje spavaće sobe i druge prostorije, ne bi li ih uspeli sačuvati. Neprospavana noć, malo sna pred jutro, zatim opet njiva. Takav je postao dan u selima kada je lopov na slobodi, stoji u ovom pismu.

U pismu se navodi da je lopov u periodu od čak 8 godina terorisao ova sela, “fizički vrlo sposoban, prepreden i veoma brz i važio je za nevidljivog kradljivca“.

- Kako je dotični pre dva dana lišen slobode, meštani su najzad odahnuli. Želimo ovom prilikom da se javno zahvalimo Vama kao predsedniku Suda, Policijskoj upravi grada Kraljeva, kao i gradonačelniku doktoru Predragu Terziću što ste, kao i mnogo puta do sada, očuvali nezavisnost, čast i ugled i zaštitili naše meštane i njihovu imovinu ovakvih pošasti. U nadi da uskoro nećemo imati ovakvih nedaća, u ime meštana sela Obrva, Miločaj, Cvetke,Tavnik i Lađevci zahvaljujemo se mi, predsednici navedenih sela, navodi se u pismu zahvalnosti.

Policijska uprava Kraljevo saopštila je 28. aprila da je, pod sumnjom da je izvršio više krivičnih dela krađa i teških krađa, uhapšen tridesettrogodišnji Kraljevčanin.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track