NOVI INCIDENT NA KiM: Ponovo ispisani grafiti OVK kod Vučitrna
Foto: Printscreen RTS

PROVOKACIJA

NOVI INCIDENT NA KiM: Ponovo ispisani grafiti OVK kod Vučitrna

Srbija -

Provokacije i incidenti u srpskim sredinama na KiM se nastavljaju, a protekle noći u Gojbulji kod Vučitrna ponovo su na zidovima ispisani grafiti OVK, potvrdio je predsednik privremenog organa opštine Vučitrn Aca Mišić.

"Jutros sam dobio informacije da su noćas ponovo ispisani grafiti OVK. Ovo je pokazatelj kako policija radi i kakav je njihov sistem i cilj", izjavio je Mišić za Kosovo onlajn.

Mišić ističe da ga plaši to što policija ništa ne preduzima i kaže da ne sumnja da bi policija radila svoj posao kada bi dobila naređenje od pretpostavljenih.

"Kada prijavimo policiji, oni kažu da će da obilaze teren, ali to se ne dešava i mi smo siti tih obećanja. Ovo je pritisak koji se dešava više od dve decenije. Policija bi možda i radila svoj posao, ali kada im pretpostavljeni kaže 'ne', policajcima su ruke vezane“, kaže Mišić.

On podseća da je juče tokom posete selu oficir za vezu s Prištinom Dejan Pavićević zatražio da se rasporede policajci u srpskim sredinama gde su Srbi izloženi napadima i zastrašivanju, ali da su jutrošnji grafiti najbolji dokaz koliko je ovo zaista shvaćeno ozbiljno i šta je preduzeto.

"Policija Vučitrna je na samo tri kilometra odavde i ništa nisu učinili. Ovo ne rade ljudi koji žive ovde u okolini. To je grupa koja dolazi sa strane jer ovo se u njihovim krugovima smatra za hrabrost, uzvišeni čin", zaključuje Mišić.

Juče je, podseća Kosovo onlajn tokom dana grupa mlađih Albanaca na zgradi osnovne škole u Gojbulji ispisala grafite OVK i nacrtala albansku zastavu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track