KAKO ĆEMO SAD S KORONOM? LAKO ĆEMO: Neodgovorne mlade Nišlije i Leskovčani misle da je sve gotovo, pune ulice i kafići
Foto: Jugmedia.rs

nemar

KAKO ĆEMO SAD S KORONOM? LAKO ĆEMO: Neodgovorne mlade Nišlije i Leskovčani misle da je sve gotovo, pune ulice i kafići

Srbija -

Verovali ili ne, slika u koju gledate zabeležena je juče u centru Niša u jednom od malobrojnih kafića koji su krenuli sa radom nakon ublažavanja mera zbog epidemije korona virusa u Srbiji.

Izolacija je učinila svoje, bili smo prinuđeni da se odreknemo mnogih ustaljenih navika koje nisu od životnog značaja, ali ako nastavimo da se ne pazimo, mogle bi da nas koštaju života, navodi Jugmedia.rs.

Šetanje gradskim ulicama bez zaštitnih maski i rukavica je odjednom postalo normalna pojava, samo dan nakon popšuštanja mera, a ružna strana našeg mentaliteta “kako ćemo, lako ćemo” i “mene to ne može da zadesi”, ponovo je izašla na videlo.

Slična situacija zabeležena je i u Leskovcu, samo što, po rečima naših sagovornikak i čitalaca, ona je trajala i tokom oštrih mera, policijskog časa i zabrane kretanja.

Možda pravog prvomajskog uranka nije bilo, ali ova slika zabeležena juče popodne u Leskovcu i to na lokaciji takozvane obilaznice, nedaleko od naselja Dubočica.

Leskovčani, uglavnom mlađi, bez maski i rukavica, njih četrdesetak, kako sami kažu i svedoci koji su zabeležili ovaj snimak, pola sata pre početka policijskog časa, na toj “tajnoj lokaciji” okupljaju se već danima.

Parkirani automobili, motori, bicikle i žurka bez ikakve kontrole dok je vanredno stanje još uvek na snazi, dok se ublažavanje mera sprovodi veoma obazrivo i dok epidemiolozi konstnatno upozoravaju da ćemo morati i nadalje da budemo obazrivi i držimo dostancu.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, D.Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track