KORONA NA IZDISAJU U RASINSKOM OKRUGU: Tri novozaražena, izlečeno ukupno 239 pacijenata
Foto: Ž.M.

OHRABRENJE

KORONA NA IZDISAJU U RASINSKOM OKRUGU: Tri novozaražena, izlečeno ukupno 239 pacijenata

Srbija -

Na teritoriji Rasinskog okruga broj pozitivnih na testu za korona virus do sada je registrovano 338 bolesnika.

U Kruševcu je 252, Aleksandrovcu 43, Varvarinu 24, Ćićevcu 9, Trsteniku 6, i u Brusu 4.

Na teritoriji Rasinskog okruga do sada je preminula 31 osoba, 20 muškog i 11 ženskog pola.

Do sada je od ove opake bolesti izlečeno ukupno 239 pacijenata.

Prethodnih dana zdravstvena situacija je varirala, bilo je dana kada nije bilo zaraženih, a zatim evidentirano troje zaraženih u prethodna dva dana. Od posledica korona virusa preminula je još jedna žena iz Kruševca, do sada je ukupno preminulo 17 osoba iz Kruševca, 13 muškaraca i 4 žene.

Treba istaći ohrabrujući podatak da među 59 obrađenih briseva, uzorkovanih 10. maja, nema novih slučajeva pozitivnih na virus covid 19, a za još dva brisa čekaju se rezultati.

U privremenoj kovid bolnici, u Hali sportova u Kruševcu, od 14. aprila do 8. maja izlečeno je 96 lakše obolelih pacijenata, a zatim je preostali broj pacijenata prebavečen u gradsku Opštu bolnicu, objekat je posle kompletne dezinfekcije stavljen u stanje mirovanja rema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Dom zdravlja Kruševac počeo je da radi u određenoim kapacitetu, prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije i prema preporukama Kriznog štaba Srbije.

Savetovalište u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, sa zdravom decom je u funkcionalnom stanju, Abumbulanta za respiratorne infekcije kovid ambulanta “14. oktobar” radi od 9 do 17 sati, a posle toga se pacijenti javljaju Službi hitne medicinske pomoći. Gradske ambulante rade redovno, kao i Dijagnostički centar, a seoskre ambulante u određenim terminima, koji su uzrokovani skraćenim lokalnim prevozom.

Gradski prevoz je danas počeo da radi po subotnjem rasporedu, a međugradski funkcioniše od ponedeljka po skraćenom programu. Postepeno sve ostale ustanove i javna preduzeća vraćaju se ispunjavanju svojih radnih obaveza, a privredna preduzeća i preduzetničke radnje su punom kapacitetu, a u skladu sa svojim proizvodnim planovima i obavezama prema poslovnim partnerima.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track