LESKOVAC: Na 20 punktova testiraju se radnici Jure
Foto: Dragan Marinković

mikro-žarište

LESKOVAC: Na 20 punktova testiraju se radnici Jure

Srbija -

Na 20 punktova u Leskovcu od jutros se obavlja testiranje radnika južnokorejske kompanije "Jura" na virus korona, a većini su uzorci uzeti do 13 sati.

Pogon te fabrike neće raditi do ponedeljka, a za stotinak radnika koji nisu danas testirani, to će biti organizovano u nedelju.

Do sada je kod 68 radnika te kompanije potvrđeno prisustvo virusa, a 32 njih je na lečenju u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Porast broja obolelih u Leskovcu posledica je zaražavanja radnika u toj fabrici, a prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, taj pogon je postao "mikro-žarište".

"Svima nama je zdravlje na prvom mestu i nema alternativu. Kompanija Jura ima 2.850 radnika i do sada je registrovano 68 obolelih, od kojih u leskovačkoj bolnici leži 32 sa lakom kliničkom slikom. Krizni štab je definisao da je fabrika mikrožarište i utvrdili smo da je neophodno preduzeti mere i to testitanje svih zaposlenih", kazao je Cvetanović, prenosi portal juznevesti.com.

Dodao je da je u ranijem vremenskom periodu testirano 375 radnika te kompanije, a da je danas ukupno 68 radnika iz leskovačkih zdravstvenih ustanova radilo na uzimanju uzoraka od kojih će dve trećine biti analizirano u Beogradu, a jedna trećina u Nišu.

"Nakon što budu poznati rezultati testiranja, biće preduzeti dalji koraci za suzbijanje epidemije", naveo je Cvetanović.

Prvi slučajevi zaraženih virusom korona u leskovačkoj "Juri" registrovani su početkom aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track