EKSKLUZIVNI FOTO: Ovo je mečka visoka 2 metra, koja uteruje strah u okolini Kragujevca i jede domaće životinje!
Foto: Kurir

MEŠTANI UZNEMIRENI

EKSKLUZIVNI FOTO: Ovo je mečka visoka 2 metra, koja uteruje strah u okolini Kragujevca i jede domaće životinje!

Srbija -

Mečka, uteruje strah meštanima u Gornjim Komaricama i okolnim selima na svega desetak kilometara od centra Kragujevca - visoka je preko dva metra, ima ogromne šape i kandže. Sve to se vidi na fotografijama koje smo dobili od lovaca iz Lovačke sekcije “Parlog” iz Gornjih Komarica.

Prema rečima njihovih članova fotografije su nastale pre oko dva meseca na planini Bešnjaja i odgovara opisu životinje koja je viđena pre tri dana. Mečka je napala stoku u domaćinstvu ovdašnjeg meštana Jovana Kokića.

foto: Kurir

- On je izašao u dvorište da nahrani stoku kada je čuo lomljavu. Mečka je zadavila jagnje i odnela ga na livadu gde je nahranila dva mala mečeta - prepričavaju nam sagovornici. Posle toga ni ona, ni mečići nisu viđeni u okolini. Prema rečima Tomice Radosavljevića, predsednika Lovačkog saveza Srbije za centralnu Srbiju “posebno je opasna činjenica da se ovog puta pojavila mečka sa mečićima, zato što su tada veoma agresivne”.

foto: Kurir
foto: Kurir

- Medvedi su pod posebnom zaštitom, ali ako nastavi sa agresivnim ponašanjem i ugrožavanjm ljudi i imovine ministar poljoprivrede može odobriti njen odstrel - kaže Radosavljević. Stručnjaci pretpostavljaju da je došla sa Golije, dolinom Morave.Ovo je prvi slučaj da se u ovom delu Šumadije pojavili medvedi koja nije prirodno stanište ovih životinja, i izazvali su pravu paniku. Meštani u strahu obezbeđuju objekte u kojima se nalazi stoka, a noću retko ko se šeta ulicama.

D.A foto: LS “Parlog” G. Komarice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track