Elemementarne nepogode u Rasinskom okrugu

GRAD VELIČINE JAJETA TUKAO PO KRUŠEVCU: 14 trafo-stanica ispalo iz sistema, sela ostala bez vode! Pogledajte snimke

Srbija -

KRUŠEVAC - Na teritoriji grada Kruševca u toku jučerašnjeg dana palo je 23,3l/m2 padavina. Pričinjena je znatna materijalna šteta na poljoprivrednim kulturama kao i do oštećenja na nekategorisanim putevima, kaže se u saopštenju Centra za vanredne situacije.

Na teritoriji grada Kruševca, usled pojave krupnog grada (do veličine jajeta), došlo je do oštećenja velikog broja vetrobranskih stakala na vozilima.

foto: Ž.M.

Sugradica je registrovana u opštinama Aleksandrovac, Brus, Kruševac, Kuršumlija i Ražanj. Grad bez vrlikih šteta je registrovan u opštinama Aleksinac, Brus, Varvarin, Trstenik i Ćićevac.

Sinoć je, u periodu od 16.15 do 20.24 ,na teritoriji Rasinskog okruga ispaljeno je ukupno 609 raketa. Grad sa štetom od 30-100 odsto na površini od 200 ha je registrovan u okolini Kruševca, u ataru sela Štitare (50 ha, 70-100 odsto), Mačkovac (100 ha, 40-60 odsto) i Ćelije (50 ha, 30-50 odsto).

Kao posledica vremenske nepogode koja je pogodila teritoriju Rasinskog okruga došlo je do ispadanja 14 trafo-stanica iz sistema. Očekuje se da će do otklona kvarova doći u roku od 48 sati. U toku jučerašnjeg dana izvršene su 35 intervencije na lokalnoj vodovodnoj mreži, koje su prouzrukovane vremenskom nepogodom koja je pogodila teritoriju grada.

Prema informaciji iz JKP "Vodovod-Kruševac" saniran je kvar na magistralnom cevovodu koji je nastao dana 16. maja, prilikom izvođenja radova na izgradnji objekata za fabriku "Henkel" Kruševac (oštećenje cevi prečnika 600 milimetara). Tom prilikom obustavljeno je snabdevanje vodom sa sistema “Ćelije” za opštinu Ćićevac u naseljenim mestima Mrzenica, Grad Stalać, Stalać, Lučina, Ćićevac i deo Pojata, ukupno oko 5.000 stanovnika (oko 1.000 brojila).

Nakon sanacije kvara, voda je puštena ka opštini Ćićevac. Posle ispiranja sistema i rezervoara, korisnici su u večernjim satima, dobili tehničku vodu.

Pogledajte kako je bilo u ostatku Srbije...

Tehnička voda nije za piće i može se koristi za sanitarne potrebne i pranje. Nakon što analize Zavoda za javno zdravlje Kruševac potvrde hemijsku i bakteriološku ispravnost vode u sistemu, biće izdato I zvanično saopštenje da je voda ispravna za piće i pripremu hrane.

(Kurir.rs/Ž.M./Foto Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track