DOBRA VEST ZA PANČEVO: korona nije zaustavila investicije, još jedna nemačka firma ulaže u ovaj grad (VIDEO)
Foto: Pančevu treba

DOBRA VEST ZA PANČEVO: korona nije zaustavila investicije, još jedna nemačka firma ulaže u ovaj grad (VIDEO)

Srbija -

U Severnoj poslovnoj zoni u Pančevu još jedna nemačka kompanija gradiće svoja fabrička postrojenja.

Za narednih 10 godina na prostoru Pančeva planiraju 60 miliona evra ulaganja, sa 100.000 m2 fabričkog i kancelarijskog prostora, i do 1000 zaposlenih radnika.

Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su predlog da se nešto više od 23 hektara Severne industrijske zone proda kompaniji Naval Box-Cal za 178,1 milion dinara.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je uprkos pandemiji izazvane virusom Kovid-19, investicioni ciklus u gradu Pančevu nastavljen dolaskom nove nemačke kompanije Naval Box koja je neposrednom pogodbom otuđila 23 hektara zemljišta u Severnoj poslovnoj zoni.

1 / 8 Foto: Pančevu treba

- Na ovakav način nastavljamo proces reindustrijalizacije grada Pančeva, proces obezbeđivanja i otvaranja novih radnih mesta, a radi poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i radi stvaranja budućnosti za našu decu. Investicija Naval Box-a vredi više od 180 miliona dinara koliko će da bude obezbeđeno novih javnih prihoda - rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Naval, filijala nemačke kompanije MK-Klinike AG, planira da na lokaciji u Pančevu bez dobijanja ikakvih podsticaja i grantova otvori liniju za završne radove na montaži specijalizovanih kontejnera.

Za sada Naval planira da izgradi fabriku od 10.000 kvadratnih metara i da u prve dve godine zaposli 50 radnika s punim radnim vremenom.

Ukupna investicija, u zemljište, objekte, opremu i delove, iznosi 10 miliona evra, navodi se u pismu o namerama.

(Kurir.rs/@pancevutreba) Foto: Pančevu treba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track