OBRT U MAJDANPEKU: Prvo utvrđeno da dete (2) ima koronu, a sad su stigli novi rezultati! Evo šta se desilo
Foto: Printscreen/Youtube

drama

OBRT U MAJDANPEKU: Prvo utvrđeno da dete (2) ima koronu, a sad su stigli novi rezultati! Evo šta se desilo

Srbija -

Devojčica J. S. (2.5) koja je na testiranju bila pozitivna na koronavirus u šta su svi posumnjali jer je u kontaktu bila samo sa roditeljima koji su se nalazili u samoizolaciji kao najbliži srodnici inficirane osobe iz majdnapečkog vrtića i na dva kontrolna testa bili negativni, testirana je ponovo i njeni rezultati su takođe negativni.

- Ovo je bila malo začuđujuća mogućnost za sve nas, pa reklo bi se misterija kako je do toga moglo da dođe jer je dete bilo izolovano i samo u kontaktu sa roditeljima. Nakon obavljenog drugog testa kako bi se otklonile sve nedoumice rezultati su bili negativni i to objašnjavamo sa onih 30 odsto da se u ovom trenutku kada je virus oslabio, i kada pacijenti pokazuju da su potpuno bez simptoma, testovi nesigurni. Zato pribegavamo varijanti takozvanih "brzih" orijentacionih testova kod pacijenata kod kojih postoji izvesna sumnja. Da bi bili potpuno sigurni, detetu ćemo uraditi još jednu proveru na imunoglobuline - kaže dr Dragan Fudulović direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, koji takođe podvlači da je u ovoj Zdravstvenoj ustanovi krenulo i palnirano testiranje radnika na antitela.

Inače, nakon drugog kontrolnog testiranja svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi za decu "Marija Munćan" u Majdnapeku i njihovih kontakata, prema poslednjem izveštaju iz Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara svi rezultati su negativni, pa se očekuje donošenje odluke nadležnih da i dečiji vrtić u Majdanpeku uskoro otvori vrata za sve svoje mališane.

(Kurir.rs/Informer)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track