ČAČANI SE VIŠE NE PLAŠE KINEZA: Posle smirivanja epidemije, opet pohrlili u kineske radnje i robne kuće
Foto: RINA

ponovo u kupovinu

ČAČANI SE VIŠE NE PLAŠE KINEZA: Posle smirivanja epidemije, opet pohrlili u kineske radnje i robne kuće

Srbija -

Srbi se više ne plaše kineskih prodavnica: Ovako izgleda kupovina nakon korona virusa (VIDEO) Čačak – Kako je epidemija korona virusa krenula iz Kine, Srbi su prethodnih meseci u širkom luku zaobilazili kineske robne kuće, plašeći se da na neki način ne dođu u kontakt sa bolešću. Prestankom vanrednog stanja, počeli su da rade i njihovi prodajni objekti, a Čačani sada bez straha prelaze preko praga butika koji su u vlasništvu ljudi sa delekog istoka. Samo da nam je zdravlja, sve ostalo se može naći – kod Kineza.

foto: RINA

„Idem kod Kineza, kao i u svaku drugu prodavnicu, sa maskom i rukavicama. Nemam strah, pre nekoliko dana sam kupila stvarčice koje imaju samo kod njih, a koje su mi bile potrebne. Nisu oni krivi što je virus potekao iz njihove zemlje i ne mora da znači da se u njihovim radnjama može pre dobiti, to su predrasude“, rekla je jedna Čačanka.

Savladavanju straha i povratku kupaca obradovali su se i kineski trgovci koji su ponovo otvorili vrata svojih radnji, 8. maja.

„Sada imamo mušterije, dolaze kupci. Sve je super. Pridržavamo se svih mera, postavili smo plastičnu barijeru kod kase. Nadamo se da se građani više ne plaše da dođu kod nas”, kaže vlasnica kineske radnje Gin.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track