KRALJEVO: Za rekonstrukciju zgrada izdvojeno 10 miliona dinara
Foto: J. S.

Javni poziv za sufinansiranje projekata

KRALJEVO: Za rekonstrukciju zgrada izdvojeno 10 miliona dinara

Srbija -

Gradsko veće Grada Kraljeva raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji grada, a za ove namene iz bužeta je izdvojeno 10 miliona dinara.

- Prethodne godine za ove namene opredeljeno je takođe 10 miliona dinara i devet stambenih zajednica dobilo je sredstva od grada Kraljeva. Očekujem da će sada veći broj stambenih zajednica konkurisati sa kompletnom dokumentacijom i sa sredstvima na svojim računima, izjavio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, dodajući da grad Kraljevo može da obezbedi do 50 odsto iznosa ovih sredstava.

Prema rečima Terzića, tokom prošle godine, određene stambene zajednice ili nisu imale dobru projektno - tehničku dokumentaciju ili nisu imale novac na računu, pa nisu ispunjavale uslove kako bi mogle da povuku sredstva od grada.

- Imali smo slučaj stambene zajednice koja nije na vreme izabrala izvođača radova i nije završila sve radove na rekonstrukciji fasade kako bi mogla da povuče sredstva iz budžeta grada Kraljeva, tako da je ukupno potrošeno oko 6.400.000 dinara, a preostalih 3.600.000 dinara je preusmereno u druge svrhe. Očekujemo da ćemo ove godine potrošiti svih 10 miliona dinara, jer smo ih namenili kako bismo pomogli ljudima koji žive u zgradama koje su stare i oštećene, ističe gradonačelnik Kraljeva.

Terzić napominje da kada grad Kraljevo započne naplatu toplotne energije prema količini isporučene toplotne energije, a ne prema kvadraturi stambenih objekata, sve stambene zajednice koje su rekonstruisane, čiji su stanovi izgrađeni po principima energetske efikasnosti, trošiće manje toplotne energije i njihovi računi biće manji.

Period za prijavu i predaju dokumentacije je od 3. do 18. juna, a u petak, 5. juna, Javni poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji grada Kraljeva biće objavljen u lokalnom nedeljniku “Ibarske novosti”.

Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track