Probijena i druga tunelska cev na gradilištu brze pruge u Čortanovcima
Foto: Pokrajinska vlada

Probijena i druga tunelska cev na gradilištu brze pruge u Čortanovcima

Srbija -

„Ova investicija od ogromnog je značaja za Vojvodinu i celu Srbiju jer decenijama nismo imali ovako velika infrastrukturna ulaganja. Ponosni smo na sve koji su uspeli da ovaj ogroman posao dovedu do ove faze. Hvala predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije kao i svima koji su učestvovali u ovom zahtevnom projektu“, kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska gradilišta u okviru izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta.

Kako je naglasio Mirović, imaćemo veliku privelegiju da na ovoj velikoj trasi od Beograda do Budimpešte budemo prvi koji će koristiti brzu prugu. Tunel „Čortanovci“ obuhvata dve tunelske cevi, ukupne dužine 2.242 metra. Ova deonica najzahtevniji je deo izgradnje pruge za velike brzine od Beograda do Budimpešte.

foto: Pokrajinska vlada

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je ova deonica najsloženija u ovom delu Evrope, kao i da na ovom gradilištu pored ruskih rade i srpske kompanije u tri smene.

„Od jeseni očekujemo početak radova i na trećoj deonici od Novog Sada do granice sa Mađarskom, a od sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta“, izjavila je ministarka Mihajlović.

foto: Pokrajinska vlada

„Ovo je veoma bitan dan jer ovaj projekat ostaje budućim generacijama. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, nisu stali nijednog trenutka, i mi smo na to veoma ponosni“, kazao je direktor Ogranka „RŽD Internešnl“ u Srbiji Mansurbek Sultanov.

Predsednik Mirović, ministarka Mihajlović i direktor Sultanov prethodno su obišli Osnovnu školu „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, u kojoj je uz podršku ove kompanije obezbeđen Informacioni kabinet i sportska hala.

foto: Pokrajinska vlada

„Ovim gestom kompanija „RŽD Internešnl“ pokazala je i društvenu odgovornost i solidarnost“, ocenio je predsednik Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track