OD DANAS SE SLOBODNO PRELAZI NA KIM, NEMA KORONA IZOLACIJE: Lekarske provere obavljaju se na prelazima
Foto: Aleksasndar Jovanović

najnovije informacije

OD DANAS SE SLOBODNO PRELAZI NA KIM, NEMA KORONA IZOLACIJE: Lekarske provere obavljaju se na prelazima

Srbija -

PRIŠTINA - Od danas je ulazak na Kosovo i Metohiju slobodan, nema obavezne izolacije, već se obavljaju lekarske provere na prelazima.

Kosovski premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je u nedelju da će od danas biti dozvoljeno slobodno kretanje građana, po KiM, ali i prema Albaniji i preko drugih prelaza. Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je trenutna situacija sa koronavirusom u okviru predvidenog postepenim ublažavanjem mera, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je objavila Ekonomia onlajn, Zemaj je posle pojave pojedinih novih žarišta zaraze prethodnih dana, sinoć pozvao na veću brigu građana i dozvoljene aktivnosti, kako se ne bi povećao broj obolelih jer je virus još uvek aktivan.

Upozorio je da treba držati distancu i održavati ličnu higijenu. "Od ponedeljka ćemo povećati intenzitet kontrola kako ne bismo dopustili pogoršanje situacije", rekao Zemaj uoči početka novih mera i otvaranja prelaza.

Direktor Nacionalnog instituza za javno zdravlje Naser Ramadani i generalni direktor Kosovske policije Rašit Kaljaj, pozvali su na oprez i najavili da će kontrola predvidenih mera biti dodatno sprovedena i ukazao na potrebu nošenja zaštitnih maski, poštovanje distance i održavanje lične higijene.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track