Isključen signal TV Čačak

Isključen signal TV Čačak

Srbija -
Rešenje RRA kojim se oduzima dozvola za rad za emitovanje programa i nalaže obustavljanje programa doneto je 13. juna, a 18. jula odbijen je prigovor emitera TV Čačak

ČAČAK - Televizija Čačak koja je pre deset dana otišla u stečaj, ugasila je signal noćas u ponoć, posle 13 godina rada. Program TV je prekinut po nalogu Republičke radiodifuzne agencije (RRA) koja je oduzela dozvolu za emitovanje programa toj TV zbog neplaćenih naknada, saopštila je TV Čačak.

"Rešenje RRA kojim se oduzima dozvola za rad za emitovanje programa i nalaže obustavljanje programa doneto je 13. juna, a 18. jula odbijen je prigovor emitera TV Čačak. Razlog za takvu odluku je neplaćanje obaveza prema RRA", navodi se u saopštenju TV.

TV Čačak je u stečaj uvedena 23. jula, rešenjem čačanskog Privrednog suda "zbog trajne nesposobnosti plaćanja", a na predlog jednog od poverilaca, firme "Pro Vision" iz Beograda, za neizmireni dug od 871.781,00 dinara.

Sindikat TV Čačak je ranije saopštio da se u obrazloženju rešenja o pokretanju stečaja navodi da ukupan dug iznosi 42,6 miliona dinara, iako se prilikom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju govorilo o dugu od oko 28 miliona dinara.

TV Čačak je imala 26 stalno zaposlenih i četvoro honorarca koji su štrajkovali od 25. juna zbog neisplaćenih plata i neuplaćenih doprinosa za februar, mart, april i maj. Njima su 31. jula uručeni otkazi.

TV Čačak je osnovana 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a 2009. godine je na aukciji zvanično prodata Milošu Bojoviću koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije. Vlasništvo nad TV je preuzeo njegov otac, lokalni privrednik Zoran Bojović u čijem vlasništvu su i Radio Čačak i nedeljnik Čačanski glas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track