UZ BRIGADIRSKE PESME I BRIGADIRSKI PASULJ! Kurir na omladinskoj radnoj akciji! MNOGI SU SE VRATILI U MLADOST (FOTO)
Foto: Kurir/ Z.Š.

KAO NEKAD

UZ BRIGADIRSKE PESME I BRIGADIRSKI PASULJ! Kurir na omladinskoj radnoj akciji! MNOGI SU SE VRATILI U MLADOST (FOTO)

Srbija -

Novi Pazar - Kao u stara vremena, kad su akcijaši svojim trudom i svojim znojem gradili zemlju, u Novom Pazaru danas u 11 sati postrojene su tri brigade, komandanti su predali raport komandantu ORA "Novi Pazar" Kasimu Zoraniću, počela je tako, drugu godinu zaredom Omladinska radna akcija "Novi Pazar 2020". Narednih dana, oko stotinu akcijaša iz Novog Pazara čistiće korito reke Raške, čistiti i uređivati zelene površine u gradu, čistiti gradske ulice i trgove.

foto: Kurir/ Z.Š.

Akcijaša bi ove godine svakako bilo i više, ali, zbog poznate situacije sa korona virusom, dolazak su morali da otkažu akcijaši iz Slovenije, Makedonije, iz drugih republika bivše SFRJ.

Posle postrojavanja, raporta komandanata brigada, a ove godine ih je tri iz samog Novog Pazara, akcijaše je pozdravila gospođa Zlatica Broz, unuka Josipa Broza koja je rekla da danas u Novom Pazaru oseća duh starih dobrih vremena.

foto: Kurir/ Z.Š.

Postrojavanje je proteklo uz stare brigadirske, akcijaške peem "Hej haj brigade", posle postrojavanja brigadirima i gostima je poslužen, po tradiciji, brigadirski pasulj, a popodne akcijaši će već biti na terenu.

- Ovo je za mene nešto neverovatno, ovo ne može da se plati nikakvim novcem. Ovo je merak, vraćam se u mladost - rekao nam je Šukrija Dugopoljac (69) iz Novog Pazara, nekad legenda ORA "Morava" i ORA "Beograd", čovek za koga su posebno pravili lopate i krampove, veće od standardnih.

1 / 8 Foto: Kurir/ Z.Š.

Kurir.rs, Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track