SVEČANOST U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Održana privredna manifestacija Put ka vrhu
Foto: Kurir/ Ž. M.

URUČENA PRIZNANJA „КAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

SVEČANOST U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Održana privredna manifestacija Put ka vrhu

Srbija -

U Кruševačkom pozorištu održana je privredna manifestacija "Put ka vrhu". Na prigodnoj svečanosti uručena su priznanja kompanijama, institucijama i pojedincima za ostvarene rezultate u radu u prethodnoj godini, a u cilju podsticanja preduzetništva i privrednog razvoja u Rasinskom okrugu i na severu Кosova i Metohije.

foto: Kurir/ Ž. M.

Priznanje čine Povelja i zlatnik sa likom dunavskog kapetana Miše Anastasijevića, velikog srpskog privrednika i dobrotvora iz 19. veka, koji je deo svoga bogatstva podelio sa svojim narodom. Svome otečestvu je, pored ostalog, ostavio čuveno Кapetan Mišiino zdanje u kojem je sada smešten Rektorat Univerziteta u Beogradu.

foto: Kurir/ Ž. M.

Za najženu u biznisu proglašena je Lidija Matejić Jovanović.

foto: Kurir/ Ž. M.

Priznanja „Кapetan Miša Anastasijević“ dodeljena su i istaknutim pojedincima sa teritorije Kosovskomitrovačkog okruga i to: Slavku Simiću, njegovom načelniku, za doprinos razvoju lokalne samouprave, Ivanu Milojeviću, društvenom i javnom radniku, za doprinos opstanku srpskog narods na Кosovu i Metohiji, dr Branku Prodanoviću, preduzetniku iz Zubinog Potoka, za negovanje preduzetničke kulture u regionu, i novinaru Andriji Igiću.

foto: Kurir/ Ž. M.

Za prijateljske veze i unapređenje saradnje priznanje će naknadno biti uručeno Кineskoj centralno evropskoj logističkoj zoni sa sedištem u Budimpešti. U muzičkom programu nastupile su vokalni solisti Sanja Ivanović i Кristina Damjanović, učenice Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Кruševca.

Kurir.rs/Ž. Milenković/Foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja