OKRUGLI STO: Položaj mladih u Novom Sadu (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

OKRUGLI STO: Položaj mladih u Novom Sadu (FOTO)

Srbija -

U Novom Sadu održan je danas okrugli sto na temu "Položaj mladih u Novom Sadu" na kojem je učešća uzelo nekoliko studentskih i nevladinih organizacija koje se aktivno bave ovim pitanjem.

foto: Privatna Arhiva

Predstavnici Udruženja studenata Republike Srpske, organizacije STUB, Omladinskog razvojnog centara, Unije studenata Medicinskog fakulteta, Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka i Organizacije studenata Ekonomskog fakulteta izneli su svoje viđenje situacije i konkretne predloge na koji način bi se unapredio status ovog generacijskog dela stanovništva, naročito studenata.

foto: Privatna Arhiva

Učesnici rasprave usaglasili su se da Novi Sad pored svoje kulture, tradicije i tolerancije prethodnih godina krasi i politika ulaganja i promovisanja mladih ljudi koji predstavljaju budućnost kako grada tako i države Srbije.

foto: Privatna Arhiva

Takođe tom prilikom upućene su pohvale gradonačelniku Milošu Vučeviću za zalaganje i veliki doprinos koji je pružio u razvoju omladinske politike kroz razne projekte i aktivnosti, o čemu najbolje svedoče prestižne titule Evropske prestonice mladih i Evropske prestonice kulture kroz koje su se istakli mnogi mladi i kvalitetni Novosađani.

foto: Privatna Arhiva

"Ono na čemu će se insistirati u narednom periodu biće usmereno na sistem obrazovanja, sticanje stručne prakse i zapošljavanje mladih ljudi" poručeno je sa skupa.

Zaključak i predlozi sa ove rasprave biće dostavljeni nadležnim gradskim organima.

foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track