VANREDNA SITUACIJA NA TAMIŠU, PRETI POPLAVA: Vodostaj za samo jedan dan porastao 174 centimetra!
Foto: Sonja Lakić

nadire voda

VANREDNA SITUACIJA NA TAMIŠU, PRETI POPLAVA: Vodostaj za samo jedan dan porastao 174 centimetra!

Srbija -

Na desnom i levom nasipu na reci Tamiš i dalje je na snazi vanredna odbrana od poplava, saopštile su danas Vode Vojvodine. Vodostaj iznosi 716 cm, što je za 174 centimetra više nego juče.

Dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra i proteže se od rumunske granice do naselja Sečanj. Na teren je dopremljeno 30.000 malih i 100 džambo džakova, a u toku dana će biti napunjeno još.

Džakovi se raspoređuju na predviđenim lokacijama i u slučaju potrebe biće postavljeni, a trenutno nema slabih tačaka na nasipima i nisu evidentirani negativni pokazatelji njihove stabilnosti, precizira se u saopštenju.

Redovna odbrana od poplava danas je proglašena na reci Brzavi, na desnom i levom nasipu, od granice sa Rumunijom do ušća u kanal Banatska Palanka-Novi Bečej.

Dužina odbrambene linije je 36,37 kilometara, a trenutni vodostaj 224 cm. Redovna odbrana od poplava je i dalje na snazi na ustavama "Tomaševac" i "Botoš", kao i na delu Tamiša od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka - Novi Bečej, u dužini od 31,11 kilometara.

Na reci Neri kod naselja Kusić ukinuta je redovna odbrana od poplava nakon što se vodostaj spustio na 168 cm. Republički hidrometeorološki zavod najavljuje dalji porast vodostaja na Tamišu i Brzavi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Sonja Lakić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track