VELIKE ŠTETE OD POPLAVA I U KRALJEVU:  Spasilačke ekipe neprestano na terenu! Voda za građane ispravna za piće
Foto: J.S.

VELIKE ŠTETE OD POPLAVA I U KRALJEVU: Spasilačke ekipe neprestano na terenu! Voda za građane ispravna za piće

Srbija -

Poplave koje su u utorak zadesile Kraljevo nanele su veliku štetu na teritoriji mesnih zajednica Mlanče, Studenice, Ušća, Gledića, Godačice, Leševa, Stubla, Kamenice, Jovca, Ribnice, Tolišnice, Bogutovca i Lopatnice, Mataruške banje, Konareva, ali i u samom centru grada.

Iako je nabujali Ibar pretio da ugrozi bunare za vodosnabdevanje grada pijaćom vodom, do toga ipak nije došlo, a prema informacijama Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, objavljenim u sredu, voda iz gradskog vodovoda potpuno je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

1 / 4 Foto: J.S.

- Poplavni talasi su bili na mnogo široj teritoriji nego prethodne godine, zbog čega su bile ugrožene Mataruška banja i Žičko polje. Vojska, Policija, Žandarmerija, JKP „Vodovod“, JKP „Čistoća“, JKP „Putevi“, preduzeće „Zapadna Morava“ i jedinice Civilne zaštite su brzo reagovali i na vreme izašli na teren. Veće intervencije imali su u Žiči i Mataruškoj Banji. U Konarevu je usled poplave naneta šteta privrednim subjektima -„Zlatić“ doo i „Tri jele“, kao i preduzeću „Radočelo“ u Mlanči, saopštio je u sredu Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, vatrogasno - spasilačke jedinice su neprestano radile i evakuisale šest osoba sa teritorija mesnih zajednica Mlanča i Žiča. U Drlupi, Kamenici, Godačici, usled obilne količine padavina, oštećeni su mostovi. Brzom intervencijom i postavljanjem pet kamiona krupnog kamena, spašen je most u Leševu.

- Ekipe Sektora za vanredne situacije su, sa 13 pumpi, na terenu i rade na ispumpavanju vode iz kuća i privrednih objekata. Komisija počinje procenu štete na objektima za stanovanje, privrednim objektima, poljoprivredi, na putevima i infrastrukturi, a informacije u vezi sa procenom štete koja je nastala usled poplava građani mogu da dobiju na broj telefona: 036/331-199, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja