RAST BROJA ZARAŽENIH I U SUBOTICI: Trenutno 15 slučajeva, najviše mladih, među njima i sportista
Ilustracija, Foto: Grad Subotica

zabrinjavajuće

RAST BROJA ZARAŽENIH I U SUBOTICI: Trenutno 15 slučajeva, najviše mladih, među njima i sportista

Srbija -

SUBOTICA -Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, trenutna epiemiološka situacija u gradu u skladu je sa situacijom na nivou države, i nije neočekivan porast broja obolelih obzirom da veliki broj građana nije koristio zaštitna sredstva.

- U Subotici je trenutno registrovano 15 slučajeva zaraženih virusom korona KOVID -19. Od toga, dvoje je smešteno na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, a 13 je u kućnoj izolaciji, sa lakšom kliničkom slikom, i radi se o mlađoj populaciji, među kojom su i sportisti, saopštio je i Gradski štab za vanredne situacije.

Od početka epidemije, registrovane 6.marta, u Subotici je ukupno zabeleženo 77 pozitivnih na koronavirus, uključujući i pripadnike vojske i policije, a troje je preminulo. Od poslednjeg zvaničnog izveštaja Kriznog štaba nije bilo smrtnih slučajeva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

-Prema merama koje je doneo krizni štab Vlade Srbije, zaštitne maske obavezne su u gradskom i međugradskom prevozu, a putnicima koji ih ne nose neće biti dopušten ulaz u autobuse.

Istovremeno, maske će biti neophodne u zatvorenim javnim ustanovama, poštama, bankama, prodavnicama, tržnim centrima, navodi se u saopštenju Gradskog štaba.

Posete bolnicama i dalje su zabranjene od momenta proglašenja epidemije U Opštoj bolnici Subotica 24. juna nema pacijenata koji se nalaze na stacionarnom lečenju Odeljenja za infektivne bolesti zbog Kovida 19., potvrđeno je podacima iz Opšte bolnice Subotica.

-Završen je kompletan epidemiološki nadzor vezan za situaciju nakon inicijalnog asimptomatskog slučaja otkrivenog na Odeljenju ginekologije i akušerstva.

Broj inficiranih u Bolnici ostao je isti od početka otkrivanja slučaja (četiri zaposlena i jedna pacijentkinja), odreagovano je hitno prema svim važećim protokolima i rigoroznim merama je širenje Kovida uspešno suzbijeno. Nije registrovan niti jedan sekundarni slučaj oboljevanja, što je dokaz uspešno sprovedenih mera.

-Bolnica nijednog momenta nije obustavljala rad nijednog odeljenja, i radi nesmetano prema planu i programu, i na dnevnom nivou.

(Kurir.rs/N.H. foto N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track