JOŠ 23 POZITIVNA U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše u Šapcu i Loznici
Foto: Kurir/T.Ilić

korona u srbiji

JOŠ 23 POZITIVNA U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše u Šapcu i Loznici

Srbija -

Korona se ne smiruje u Mačvanskom okrugu gde su juče (24.6) još 23 uzorka bila pozitivna na koronavirus čije je broj ukupno zaraženih od početka pandemije 196, objavio je danas Zavod za javno zdravlje iz Šapca.

U poslednjoj grupi pozitivnih 16 je iz Šapca, pet iz Loznice, i po jedno iz Ljubovije i Malog Zvornika, a trenutno je 61 osoba obolela od kovida-19. Do sada je u Mačvanskom okrugu od početka pandemije u Šapcu registrovana 121 osoba pozitivna na koronu, sledi Loznica sa 50, Vladimirci sa deset, Krupanj šest, Koceljeva četiri, Mali Zvornik tri i Ljubovija dva dok Bogatić jedini odoleva kovidu-19.

Prethodnih dana iz Zavoda je saopšteno da je na području okruga epidemiološka situacija ‘’nestabilna’’, i na građane se apeluje da se ne opuštaju i poštuju sve preporuke Kriznog štaba, nošenje maski, poštovanje socijalne distance, pranje i dezinfekcija ruku i ističe da je, pošto se radi o respiratornoj infekciji, ‘’odgovornost na svakom pojedincu’’.

Podsetimo, prvi slučaj koronavirusa u Loznici zabeležen je trećeg aprila, od 20. maja do 9. juna nije bilo pozitivnih, kada je otkriven novi, ukupno 40, a u međuvremenu se pojavilo još deset pozitivnih.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track