U LESKOVCU JOŠ 25 ZARAŽENIH OD KORONE: Među njima i jedan učenik osnovne škole
Foto: Kurir/T.Ilić

korona u srbiji

U LESKOVCU JOŠ 25 ZARAŽENIH OD KORONE: Među njima i jedan učenik osnovne škole

Srbija -

Kod još 25 osoba sa teritorije grada Leskovca potvrđena je korona, podaci su Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) iz ovog grada. U poslednja 24 sata stiglo je 87 rezultata (od toga za grad Leskovac 79). 28 rezultata je sa pozitivnim nalazom. 25 osoba je sa teritorije grada Leskovca, dve osobe sa teritorije opstine Lebane, jedna osoba sa teritorije opstine Vlasotince, navode iz ZZJZ.

Struktura novopotvrđenih slučajeva izgleda ovako: 16 zaposlenih, 6 nezaposlenih osoba, tri penzionera dva poljoprivrednika i jedan učenik osnovne škole. Od početka epidemije ukupan broj obolelih na nivou Jablanickog okrug je 898 , na teritoriji grada Leskovca 693 Vlasotinca 115 Bojnika 28 Lebana 48 i Medveđe 14. Koliko je osoba smešteno u leskovačkoj Covid bolnici je podatak koji već nedeljama niko ne saopštava. Kako FoNet saznaje jutros ih je bilo 49.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima.

Više o tome klikom OVDE.

Izvori tvrde i da na čelu te ustanove više nije dr Dragan Jovanović, načelnik grudnog odeljenja koji je na toj poziciji bio kad je bilo najteže, već načelnik Infektivnog odeljenja Božidar Miljović, koji se zarazio koronom još na početku epidemije, među prvima u leskovačkoj bolnici i sa Infektivnog odeljenja.

To što broj zaraženih koronom u Leskovcu raste nije sprečilo kabinet gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji je i komandant Kriznog štaba, i gradski odbor SNS u ovom gradu da juče organizuju postizborne promotivne akcije po gradu.

Dok je SNS svoje štandove sa osvežavajućim napicima i promotivnim materijalom, koji su delili brojni aktivisti bez zaštitnih maski na licu i potrebnog međusobnog odstojanja, postavljao na više mesta u gradu, kabinet je organizovao podelu Leskovačkog glasnika preko puta LKC. Leskovački Štab za vanredne situacije se ne oglašava povodom pogoršanja epidemiološke situacije izazvanog koronom.

(Kurir.rs/Fonet/Foto ilustracija: T.Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track