SRUŠENA I NAJJAČA TVRĐAVA U SRBIJI: Ovo mesto nije imalo nijednog zaraženog koronom do juna! Sada ima 11 obolelih
Foto: RINA

DUGO JE ODOLEVALO

SRUŠENA I NAJJAČA TVRĐAVA U SRBIJI: Ovo mesto nije imalo nijednog zaraženog koronom do juna! Sada ima 11 obolelih

Srbija -

Opština Knić koja je od početka epidemije korona virusa od marta ove godine, uspešno odolevala zarazi, ali nije uspela da se odbrani, jer su od početka juna zableženi prvi pozitivni slučajevi.

"Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kragujevca na teritoriji naše opštine evidentirano je 11 inficiranih osoba. Većina njih ima blagu kliničku sliku i upućeni su na kućno lečenje, dok je jedna starija osoba iz predostrožnosti hospitalizovana u Kliničkom centru, ali nije životno ugrožena“, izjavio je za RINU, Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Evidentirani su svi kontakti zaraženih osoba i sada je na teritoriji Knića 13 lica u samoizolaciji. Usled prvih slučajeva inficiranja na teritoriji opštine koja mesecima nije imala nijednog zaraženog, sazvana je sednica Štaba za vanredne situacije.

"Apleujemo na sve građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mera. Na nekoliko mesta biće postavljene cisterne sa hipohloritom i biće urađena dezinfekcija glavnih ulica i javnih površina", naglasio je Nikolić.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track