Najnovije vesti

DIREKTOR OPŠTE BOLNICE U NOVOM PAZARU O KORONI U TOM GRADU: Stanje je stabilnije, borimo se i protiv lažnih vesti
Foto: Dragana Udovičić

korona u srbiji

DIREKTOR OPŠTE BOLNICE U NOVOM PAZARU O KORONI U TOM GRADU: Stanje je stabilnije, borimo se i protiv lažnih vesti

Srbija

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je da je danas situacija u tom gradu po pitanju korona virusa stabilnija i da zdravstveni sistem počinje da funkcioniše, te da veruje da će biti još bolja, budući da u Novi Pazar dolaze i lekari iz drugih ustanova u Srbiji.

Kako je naveo u izjavi za Tanjug, u Novi Pazar će, zahvaljujući brzoj reakciji ministra zdravlja Zlatibora Lončara, doći lekari iz drugih gradova, a danas se očekuje dolazak dva anesteziologa iz Kraljeva.

Mahmutović, međutim, kaže, da zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru otežava posao to što se pojavljuje veliki broj glasina i neistina koje se, navodi, šire po društvenim mrežama.

On ističe da bolnica ima kiseonik i druga neophodna sredstva i opremu, te da su glasine da toga nema netačne.

"Teško stanje nam još više pogoršava to što pola radnog vremena moramo da se bavimo demantijima i napadima na osoblje", rekao je Mahmutović i apelovao na sve koji žele da pomognu da ne otežavaju posao tako što će širiti neistine.

On je istakao da će, u dogovoru sa ministarstvom zdravlja, jedan deo težih pacijenata biti prevezen u Kragujevac i Beograd. Pet pacijenata će biti prevezeno u Kragujevac, a pet u bolnicu na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

"Najpotrebnije u trenutnom stanju su kadrovi i stručnjaci, ali ko god želi da pomogne neka to uradi", naveo je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić) 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...