ISPRAĆENE EKIPE: Medicinari iz Kraljeva krenuli u pomoć kolegama u Kragujevcu i Novom Pazaru
Foto: Opšta bolnica „Studenica“

ISPRAĆENE EKIPE: Medicinari iz Kraljeva krenuli u pomoć kolegama u Kragujevcu i Novom Pazaru

Srbija -

KRALJEVO - Zbog povećanja broja pacijenata obolelih od korona virusa, iz Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, u sredu su ispraćene ekipe put Kragujevca i Novog Pazara.

U Klinički centar Kragujevac otputovali su medicinska sestra Gordana Zarić i tehničari Aleksandar Arsić, Aleksandar Calić i Nikola Radović, a u četvrtak pridružiće im se i dr Slađana Nikolić - anesteziolog.

U Opštu bolnicu Novi Pazar, kao pojačanje, otišli su dr Tatjana Petrović i dr Saša Pavlović, anesteziolozi, koji će pomoći novopazarskim kolegama u zbrinjavanju obolelih.

- Ovi mladi a već iskusni lekari, medicinske sestre i tehničari, naoružani znanjem i iskustvom još jednom će se uhvatiti u koštac sa opasnim, nevidljivim neprijateljem. Ispratio ih je direktor naše bolnice dr Zoran Mrvić, poželevši im da nam se što pre vrate kao pobednici. Bez suvišnih reči, razmenjeni su pogledi u kojima su se smenjivali zabrinutost, nada i ponos što u svojim redovima imamo ovakve heroje. Spasiti živote, njihov je jedini cilj i namera, a to je ono što se višestruko broji. Srećno, naši najhrabriji! - saopšteno je u sredu iz ove kraljevačke zdravstvene ustanove.

1 / 5 Foto: Opšta bolnica „Studenica“

Kurir.rs, J.S./ Foto: Opšta bolnica „Studenica“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track