DR ĐERLEK MENJA DR MEHA U OPŠTOJ BOLNICI Majka mi umrla od korone, nemam kad da je ožalim! Imamo sve, hvala predsedniku
Foto: Z. Š.

BORBA PROTIV ZLA

DR ĐERLEK MENJA DR MEHA U OPŠTOJ BOLNICI Majka mi umrla od korone, nemam kad da je ožalim! Imamo sve, hvala predsedniku

Srbija -

Novoimenovani koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsad Đerlek izjavio je danas da će se ta ustanova i on sam svom snagom boriti protiv zla koje je zadesilo taj grad, a uveren je, kako je rekao, da će uspeti u tome.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da se svim srcem, kao Pazarac, prihvatio tog posla, nakon što je direktoru Mehi Mahmutoviću pogoršano zdravstveno stanje.

Preneo je da su u Pazaru tri osobe, starije dobi, preminule od korone, a da trenutno u bolnici imaju 104 kovid pacijenta.

Sedamnaest prijema je, kaže, bilo u poslednjih 24 sata.

Naveo je da se čuo sa kolegom iz Tutina i da, na sreću, iz tog mesta ne očekuju pacijente, te da se stiuacija tamo polako smiruje.

Na respiratoru je sedam pacijenata, od čega na mehaničkoj ventilaciji tri, na "haj flou" dva pacijenta i još dva su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Dva pacijenta su transportovali za KBC Bežanijska kosa, a dva pacijenta pripremaju za Kragujevac, rekao je i dodao da je reč o tzv. letećim pacijentima.

Đerlek je kazao da je cela bolnica pretvorena u COVID bolnicu i da će imati više od 300 kreveta i da niko neće imati problema sa kiseonikom, niti bilo čime.

"Ova bolnica ima sve što se tiče lekova i aparature, nemamo kadrove, ali hvala Bogu i dobrim ljudima, vladi Srbije, predsedniku i svim koji se trude, mi dobijamo sada i kadrove, oko 30-tak lekara stiže, tako da sa tim nemamo problema i ubeđen sam da ćemo uspeti", kazao je on.

"Imamo sve što nam treba od opreme, lekova, sanitetskog materijala... Prvo što sam pitao jeste da li imamo svega. Imamo svega i ministar Lončar je juče bio u pravu", rekao je i dodao da u suprotnom ne bi prihvatio da vodi bolnicu.

Od građana Novog Pazara traži pomoć i strpljenje.

"Uveravam vas da mislim da ćemo vrlo brzo dovesti stanje u zadovoljavajuće. Najviše što me obradovalo jesu volja i želja osoblja koje se ne šali i po nekoliko dana ne odlazi kući", rekao je Đerlek.

"Tražio sam od svih lekara i sestara da nam donesu snimke pluća, da li se vide promene na njima, kao i rezultate PCR testova i da vidimo ko je otišao na bolovanje sa razlogom, a ko bez. U ovoj borbi moramo učestvovati svi zajedno, nema bežanja", naglasio je Đerlek.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima.

Više o tome kliknite OVDE.

Đerlek je naglasio da traži i jedinstvo naroda.

"Ubeđen sam da ćemo pobediti koronu ako budemo odlučni. Znate da sam i ja imao koronu, da mi je skoro majka preminula od te bolesti, nemam kad ni da je ožalim, ali neću da se predam, daću sve od sebe zajedno sa timom i kolegama" rekao je Đerlek.

Ništa, kaže, nije lako, ali će srce dati da se spasi svaki život i svaki pacijent u toj ustanovi.

Đerlek je pre Mahmutovića bio direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, a u jednom periodu i gradonačelnik, kao i predsednik Skupštine ovog grada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track