JOŠ 40 POZITIVNIH, U LOZNICI TRINAEST: Nestabilna epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir/T.Ilić

otkazane manifestacije

JOŠ 40 POZITIVNIH, U LOZNICI TRINAEST: Nestabilna epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu

Srbija -

LOZNICA - Pošto je došlo do promene epidemiološke situacije uMačvanskom okrugu i povećanja broja pozitivnih na koronavirus trenutna epidemiološka situacija je nestabilna, saopšteno je danas (6.7) iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu. Iz ove ustanove apeluju na sve građane da se odgovorno ponašaju prema svom zdravlju, kao i prema zdravlju ljudi u svom okruženju i da svi moraju poštovati preporučene preventivne mere jer se ‘’u suprotnom može očekivati još veći porast broja pozitivnih i obolelih žitelja okruga’’.

Odgovorno ponašanje je u ovom trenutku naš najveći adut u borbi protiv koronavirusa, a pod tim podrazumevamo držanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski i adekvatnu higijenu ruku, navode iz Zavoda i ističu da su ‘’nadležne institucije Republike Srbije obezbedile potrebne količine testova’’.

Ilustracija
Ilustracijafoto: T.Ilić

Stanje zaliha se ažurira na dnevnom nivou, u skladu sa zahtevima svih zdravstvenih ustanova sa teritorije Mačvanskog okruga i ‘’biće testirani svi oni kod kojih se nakon pregleda u kovid ambulantama postavi indikacija za testiranje’’, ističu iz Zavoda. Prema podacima za 5. jul u okrugu je potvrđeno još 40 pozitivnih uzoraka na kovid-19, u Šapcu 17, Loznici 13, Bogatiću četiri i po tri u Koceljevi i Vladimircima. Od početak pojave korone u okrugu je pozitivno 432, najviše u Šapcu 258, gde je proglašena i vanredna situacija, Loznici 130, Vladimircima 14, Koceljevi deset, Bogatiću sedam, Krupnju šest, Malom Zvorniku četiri i tri osobe u Ljuboviji. Trenutno je 289 obolelih. Inače, korona je ‘’eksplodirala’’ u Loznici gde je za prvih pet dana jula registrovano 55 novopozitivnih.

Zbog korone neće biti 21. Međunarodne multimedijalne studentske kolonije koja se tradicionalno u julu održava u Tršiću, dok je ljubovijska Drinska regata planirana za subotu (11.7) odložena za drugu subotu avgusta ako tada bude povoljnija epidemiološka situacija.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track