PUNE VAŠARSKE ŠATRE U DOBA KORONE: Uhvatili se u kolo, pa udri brigu na veselje, a grad im ŽARIŠTE VIRUSA! VIDEO
Foto: Printscreen Facebook

skandal u Jovanji kod valjeva

PUNE VAŠARSKE ŠATRE U DOBA KORONE: Uhvatili se u kolo, pa udri brigu na veselje, a grad im ŽARIŠTE VIRUSA! VIDEO

Srbija -

Iako je u Valjevu juče proglašena vanredna situacija, a broj zaraženih od koronavirusa je u stalnom porastu, drugo veče tradicionalnog Ivanjdanskog vašara u Jovanji kod Valjeva bilo je još posećenije!

Gradski Štab za vanredne situacije juče je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije u gradu na Kolubari. Neke od odluka Štaba koje su na snazi od 7. jula su zabrane okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

U Valjevu do sada obolelo od korone 339 osoba

Inače, po poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Valjevu je još 20 osoba pozitivno na korona virus, tako da je ukupan broj obolelih 339.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice hospitalizovano je osam pacijenata iz Valjeva, pet iz Uba i po jedan iz Lajkovca i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji 130 zaraženih iz Valjeva.

U Jovanji kod Valjeva, međutim, održan je dvodnevni tradicionalni Ivanjdanski vašar, a, na veselju koje je organizovano pod šatrama i ugostiteljskim objektima, bilo je prisutno par hiljada ljudi! Kako svedoči video snimak koji je jedan od posetilaca vašara, koji dug niz godina nosi nezvanični naziv „EXIT u Jovanji“, podelio na Fejsbuku, pod jednom šatrom vidi se kako uz muziku posetioci igraju kolo, ima ih daleko više od pet na jednom mestu, o držanju fizičke distance nema ni govora. Retko ko nosi zaštitna sredstva, maske i rukavice.

Na jednoj od šatri, doduše, stoji jasno obaveštenje o korišćenju sredstava za dezinfekciju ruku i držanju propisane distance. Posetioci vašara, međutim, izvesno se u najvećoj meri nisu držali tih uputstava, veseleći se do oko dva časa iza ponoći uz muziku nekoliko.

Komentari na Fejsbuku o „EXIT-u u Jovanji“, u nekolicini valjevskih grupa, mahom su negativni zbog aktuelne epidemiološke situacije, uz zabrinutost da će „posetioci uskoro napuniti bolnicu“, a ima i posprdnih, poput komentara – „ne uklanjajte šatre, trebaće za COVID bolnicu“.

Kurir.rs/Blic

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track